Izobraževanje

“Talking Bubbles”

Mednarodni natečaj stripov

Uživate v slikanju, risanju ali fotografiranju? Imate radi stripe ali preprosto sporočila v mehurčkih? Ste stari med 14. in 20. let? Vam ni vseeno kako izgleda svet okoli vas? Če ste na vprašanja odgovorili pritrdilno je rešitev preprosta – narišite strip in osvojite odlične nagrade. Vsekakor pa vas bo zanimala naša novica.

ADRA Slovenija odpira natečaj stripov za mlade med 14. in 20. letom, ki želijo s svojo kreativnostjo pokazati in navdahniti svet k spremembam in naslavljanju globalnih izzivov izhajajočih iz Agende 2030. Mednarodni natečaj stripov Talking Bubbles poteka v Sloveniji, na Češkem, Portugalskem in na Poljskem v okviru projekta Talking Bubbles. Projekt je del programa Erasmus+. Več o projektu, nastalih stripih in partnerjih si lahko pogledate na naslednji povezavi: http://www.talking-bubbles.eu/

Talking Bubbles - Zemlja

KAKO SE VKLJUČITI?

Za sodelovanje morate biti stari med 14. in 20. let ter oddati strip do 31.12.2021. 

Če se želite vključiti izberite enega izmed 17 ciljev trajnostnega razvoja in ga predstavite skozi strip. Vsebino ciljev in teme bomo v naslednjih mesecih do zaprtja prijav redno vključevali na spletno stran in na Facebook stran ADRA Slovenija (https://www.facebook.com/AdraSlovenija) in organizirali bomo tudi delavnico.

Ko ste izbrali temo jo predstavite v stripu – na primer skozi šaljivo, pustolovsko zgodbo, vaše izkušnje in prizadevanja za izboljšanje našega planeta ali celo kako nekaterih ciljev kljub prizadevanjem sami ne dosežete. Izbira je vaša.

Stripi so lahko risani, naslikani, v digitalni obliki, kolaž, fotografije… Kreativnost ne pozna meja. Le pri velikosti vas omejimo na format A3. Navdih lahko poiščete tudi na spletni strani projekta http://www.talking-bubbles.eu/ ali se udeležite katere izmed razstav stripov (informacije bodo dostopne na naši spletni strani in Facebooku).

Stripe lahko oddate na dva načina:

  • elektronsko na [email protected] z naslovom Mednarodni natečaj stripov Talking Bubbles. Datoteka naj bo opremljena z naslovom stripa, v sporočilu prosim zapišite vaše ime in priimek in naslov stripa.
  • po pošti na naslov ADRA Slovenija, Njegoševa 15, 1000 Ljubljana. Na hrbtni strani kuverte prosim zapišite Mednarodni natečaj stripov “Talking Bubbles”. V kuverti prosimo zapišite vaše ime in priimek ter naslov stripa. Dodajte še kontakt (lahko je to naslov, e-mail, telefonska številka), da vas lahko kontaktiramo v primeru izbora stripa.

KAJ LAHKO OSVOJIŠ?

Avtorji 5 najboljših stripov se lahko z nami odpravijo na poletni tabor na PORTUGALSKO. Tam se bodo srečali z avtorji iz drugih evropskih držav. Pripravljenih bo veliko atraktivnih aktivnosti, mednarodno okolje, debate in seveda tudi  kreativnosti ne bo manjkalo.

15 avtorjev najboljših stripov bo prejelo materialne nagrade za nadaljnje ustvarjanje.

Spremljajte vse novice o projektu in prijavi na natečaj na https://adra.si/talking-bubbles/ http://www.talking-bubbles.eu/, Facebooku ADRA Slovenija (https://www.facebook.com/AdraSlovenija) in Instagramu ADRA Slovenija (https://www.instagram.com/adraslovenia/).

Prispevajte sredstva za ta projekt

Za nakup šolskih potrebščin, organiziranje in sofinanciranje aktivnih vikendov v naravi ter delavnic za otroke in mladostnike, podpora otrokom in družinam v stiski.

IBAN: SI56 0284 3026 3945 619
BIC: LJBASI2X
Referenca: SI00 2022
Ime prejemnika: HD ADRA Slovenija, Njegoševa 15 1000 Ljubljana
Namen: NSSO 2022
Koda namena: CHAR

Partnerji