Ta dobrodelnost vas nič ne stane

TA DOBRODELNOST VAS NIČ NE STANE 🙂

Zakaj bi denar namenili državi, če pa ga lahko brez stroškov namenite za dobrodelni namen. Letos bi vas še posebaj radi spodbudili k podpori našega društva tako, da nam namenite 1% od dohodnine (davek od dohodkov), ki vas nič ne stane. 1% bi šel v vsakem primeru v državno blagajno, vi pa lahko to namenite nevladnim organizacijam kot je naše humanitarno društvo.

Društvo ADRA Slovenija ima status humanitarne organizacije, s čimer nam država lahko kot finančno pomoč odstopa del dohodnine (v višini do 1,0  %  )  od vseh davčnih zavezancev, ki pismeno izjavijo na davčni upravi, da namenjajo del dohodnine Društvu ADRA Slovenija. Ta sorazmerno majhen del dohodnine večina  davčnih zavezancev ( okoli 60 % vseh od zavezancev) pusti kar državnemu proračunu in ne izkoristi pravice, da bi z delom svoje dohodnine pomagali nevladnim organizacijam pri njihovem prostovoljnem delu, ki bi ta denar porabili bolj koristno, kot država sama.

Če tudi vi še niste donirali del dohodnine, namenite ta delež našemu Društvu ADRA Slovenija. Naredili boste dobro delo. Vi s tem dejanjem ne boste plačali nič večjo dohodnino ali imeli dodatne stroške, nam pa bo država nakazala nekaj evrov več v sredini prihodnjega leta. Koristno jih bomo uporabili za boljše življenje mnogih posameznikov in družin. Upokojenci, ki imajo samo pokojnino in je nižja od 1173 EUR, ne plačujejo dohodnine. Zato tudi ne morejo odstopiti del dohodnine humanitarnim organizacijam in nima smisla pisati kakršno koli izjavo. Dohodnino plačujejo upokojenci, ki presegajo cenzus 1173 EUR ali imajo dodatne zaslužke. A njihova dohodnina je običajno zelo majhna. Veliko večjo dohodnino plačujejo redno zaposleni delavci.

Svojo izjavo o donaciji 1,0 % dohodnine morajo oddati na pošto za krajevno davčno upravo oz. finančni urad (do 31.12.) na spodnjem obrazcu, lahko pa jo pošljete tudi nam na ADRA Slovenija, Njegoševa 15, 1000 Ljubljana najkasneje do 25.12.

 

Izpolnite spodnji obrazec, ga natisnite in ga pošljite svojemu finančnemu uradu ali pa na naš naslov in ga bomo posredovali dalje (ADRA, Njegoševa 15, 1000 Ljubljana).

Vlogo lahko oddate tudi preko portala eDavki – KLIK. Potrebno je vnesti davčno številko ADRA Slovenija – 79740537 .

28. aprila smo se skupaj z mladimi adventisti odpravili na Limbarsko goro in okoli Gradiškega jezera, kjer smo …

V ponedeljek in sredo, 6. in 8. maja, vas vabimo na delavnice, kjer boste dobili informacije o:  vaših …

“Nasmehe rišete na obraz, dobri ljudje ste. Hvala vam.” Tako je prejšnji petek mladi Maročan izrazil svojo hvaležnost …

Dobrosrčna pomoč po poplavah se nadaljuje tudi v letu 2024 Vse od začetka katastrofe ADRA Slovenija skupaj z …