Kdo smo

Naša vizija

ADRA Slovenija s transparentnim in strokovnim sodelovanjem vrača ljudem dostojanstvo. Dosegamo merljive in trajne spremembe v družbi preko izvajanja projektov s področij izobraževanja, zdravja ter vsesplošne enakopravnosti in družbene vključenosti.

Naš moto

ADRA Sočutje Pravičnost Ljubezen

Naše poslanstvo

Služimo človeštvu, da bi vsakdo lahko živel življenje, ki je obilno napolnjeno s pravičnostjo, sočutjem in ljubeznijo. Prav takšno, kot ga je zanj sanjal in načrtoval Bog.

Kdo smo in kaj počnemo

Normal 0 21 false false false SL X-NONE X-NONE

Humanitarno društvo ADRA Slovenija je del globalne mreže humanitarnih in razvojnih človekoljubnih organizacij. V Sloveniji izvajamo 4 glavne programe na področju 1.) zdravja, 2.) izobraževanja, 3.) migracij ter 4.) odziva na krize in naravne katastrofe.

Kratica ADRA izvira iz angleščine in pomeni Adventist Development and Relief Agency, v slovenščini torej Adventistična dobrodelna in razvojna agencija.

ADRA Slovenija je del neodvisne mednarodne humanitarne organizacije, ADRA International, ki so jo ustanovili člani Krščanska adventistične cerkve.

 

Kje smo navzoči

Z enostavnim pristopom služimo človeštvu vsepovsod in vplivamo na življenja ljudi v več kot 130 državah. Ne omejujejo nas državne meje, različni jeziki, kulturne ali katere koli druge ovire. Prizadevamo si za svet, v katerem vsi ljudje živijo srečno, izpopolnjujoče in dostojno življenje.

Naš pristop dela na terenu omogoča takojšnjo pomoč v času krize in pravo partnerstvo s skupnostmi, ki jim služimo. S pomočjo naših programov in projektov smo izboljšali življenje milijonom ljudi. Sanjamo o dnevu, ko bodo vsa življenja obilno napolnjena s pravičnostjo, sočutjem in ljubeznijo. 

1
držav sveta

UPRAVNI ODBOR

Katja Kotnik

Predsednica društva

Opis …

Ana Marija Kristovič

Programska vodja

Opis …

Miloš Jović

Blagajnik

Opis …

Ana Marija Kristovič

Programska vodja

Kratek opis vodje projektov.

Miloš Jović

Blagajnik društva

Kratek opis blagajnika.

Člani izvršnega odbora društva

  • mag. Zmago Godina, Predsednik odbora
  • Katja Kotnik, Tajnica odbora
  • Miloš Jovič, Član
  • Urška Hladnik, Članica
  • Petra Turk, Članica
  • Teja Fistravec Špoljar, Članica
  • Tomaž Plečko, Član