OSEBNE ZGODBE PREJEMNIKOV POMOČI DRUŠTVA ADRA

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ highlight=” highlight_size=” border=” border_color=” radius=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-ghb3r’]

[av_heading heading=’Objavljamo nekaj osebnih zgodb in pričevanj uporabnikov in prostovoljcev v času COVID19′ tag=’h2′ link=’manually,http://’ link_target=” style=’blockquote modern-quote’ size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ margin=” padding=’10’ icon_padding=’10’ color=” custom_font=” icon_color=” show_icon=” icon=” font=” icon_size=” custom_class=” id=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av-medium-font-size-1=” av-small-font-size-1=” av-mini-font-size-1=” av_uid=’av-1vb30n’][/av_heading]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-kc0pm3pt’ admin_preview_bg=”]
V društvu ADRA smo resnično veseli, da redno srečujemo osebe, ki nas navdihnejejo in motiviramo, da želimo pomagati še več. To se največkrat zgodi, ko uporabniki z nami delijo svoje osebne zgodbe in nam tudi dovolijo, da se v njihovem imenu javno zahvalimo za donacije. Z vašo pomočjo nam to uspeva – hvala iskreno!

Zato objavljamo nekaj zahval naših uporabnikov in zgodbo naših prostovoljcev.

  1. ?‘?? ??? ???? ?????, ?? ????̌???? ?̌???????? ???? ????? ?????????????.’?

Marjana je dobro izobražena, a ker ni našla službe na svojem področju se je odločila, da bo začela delati v industriji z nizkim dohodkom, saj je potrebovala neke vrste finančno stabilnost. „Po dolgih letih, ko sem se borila s svojim zdravjem, sem zbolela in so me delno upokojil zaradi mojih zdravstvenih težav. Ker se mi je zdravje poslabšalo, so mi zdravniki predpisali, da moram ostati doma in ne delati nekaj časa, “je pojasnila Marjana.

Njeni dohodki so zelo nizki, poleg tega pa je njen partner izgubil službo, njegove možnosti za novo zaposlitev pa so se od začetka leta 2020 zaradi COVID19 res zmanjšale, saj so gospodarstvo in prosta delovna mesta v Sloveniji močno prizadeta.

Tako Marjana kot njen partner se zanašata le na njen majhen dohodek, pri Marjani pa so zdravniki diagnosticirali tudi intoleranco za gluten in laktozo. To pomeni, da je zelo malo izdelkov, ki jih lahko kupi v trgovinah, njena prehrana pa zahteva posebne izdelke brez glutena in laktoze. ADRA Slovenija je lahko vzpostavila sistem voucherskih vrednostnih kartic za prehrano presvsem v sodelovanju s podjetjem Lidl. Ta pomoč za razliko od drugih dopolnilnih pomoči s hrani, omogoča osebam z zdravstvenimi težavami nakup in izbiro izdelkov, ki lahko koristijo njihovemu zdravju.

Marjana je dejala: ‘Bila sem tako prijetno presenečena, da sem prejela tovrstno pomoč od Humanitarnega društva ADRA, saj je moja prehrana zelo stroga in v trgovinah lahko kupim samo posebno moko in posebno mleko, ki ne škodijo mojemu zdravju. Vaše vrednostne kartice za hrano mi res veliko pomenijo, saj mi je bil omogočen nakup tistega, kar sem resnično potrebovala. “

Slika: Prostovoljka pakira vrednostne kartice iz Lidla za uporabnike.

2?Vera in partner sta invalidsko upokojena?

Gospa Vera je zaradi možganske kapi invalidno upokojena. Njen partner je starejši gospod, zaradi težav z nogami dvakrat težje operiran in je trajno nezaposljiv. Skupaj mesečno shajata s 600EUR skupnih prihodkov.

‘Zaradi operacij je partner skoraj umrl. Živiva na minimumu, ko plačava račune nama ostane komaj 100EUR za preživetje čez mesec. Starostniki še posebaj potrebujemo zdravo prehrano, zato so voučerji za nakup prehrane zelo prav prišli, da si lahko kupiva sadje in zelenjavo. Pomoč, ki ste jo prispevali iz društva ADRA je bila več kot dobrodošla. To je bila veliko olajšanje za naju.’

3. ?Štiričlanska družina in težko zaposljiva starša?

Med akcijo doniranja prenosnikov za učenje od doma se nam je oglasila mama v štiričlanski družini, ki se je želela zahvaliti za donacijo prenosnika in #PaketaSolidarnosti torej higienskih pripomočkov.

”Živimo v najemnem stanovanju, ki meri 19 m2. Od plačevanja položnic in najemnine, nam ostane zelo malo za preživetje. Vaša donacija je več kot dobrodošla, saj tistega ni potrebno kupovati v trgovini. Jaz s svojo invalidsko pokojnino ne morem prav dosti nuditi otroku, prav tako mož, ki od februarja naprej brezposelni. Koliko časa bo tako, ne vem.

Mož je zaradi 90% invalidnosti v tem času krize s COVID-19 v skupini izjemno težko zaposljivih oseb, vaše donacije pa tej družini pomagajo, da lažje preživijo skozi mesec.

4.  ?Prostovoljka Judith iz Španije in Ezekiel iz Kenije?

Judith je 25 letna študentka iz Španije. Na internetu je videla naše akcije, nas poklicala in se pridružila našim akcijam kot prostovoljka. Povedala nam je: ” Sem Erazmus študentka v Sloveniji in odločila sem se, da tukaj delam in preko spleta zaključim svoj študij v Barceloni. Zelo sem zadovoljna v Sloveniji in hvaležna za vse priložnoti. Ker pa je bila situacija zaradi epidemije še posebaj težka v Španiji, sem želela domov, vendar to ni bilo mogoče. Ker nisem mogla pomagati pri lajšanju posledic širjenja okužb s OCVID19 tam, sem se odločila poiskati potrebe za prostovoljce v Sloveniji. Videla sem objavo društva ADRA in želela sem pomagati pri akcijah, ki jih izvajate. Zelo sem vesela, da sem lahko pomagala pri pakiranju higienskih pripomočkov in paketov za družine, ki so izgubile dobiček v tej krizi. Še v naprej bom z veseljem sodelovala z društvom ADRA Slovenija.

Poleg Judith se nam je pridruži tudi Ezikiel iz Kenije, ki zaključuje svoj študij gradbeništva v Sloveniji. Zaradi trenutne epidemije je imel na razpolago nekaj časa in se pridružil akcijam društva ADRA Slovenija. Želel je pripomoči v dober namen in sporočil, da je z veseljem delil svoj čas in pomagal pri potrebah.

Naša pomoč je odvisna od vaših prispevkov zato vas vabimo, da se nam pomagate odzvati skupaj.

Hvala vsem, ki ste že prispevali. Prosimo, da nam pomagate v naslednjih mesecih zagotoviti še več Paketov solidarnosti, ki finančno šibkim družinam in posameznikom pomagajo lažje preživeti ta čas širjenja okužb s COVID19.

5.  ?Marijina družina ima poln hladilnik.?

Zaradi situacije v družini, Marija in njen mož skrbita za njuno 13-letno vnukinjo, ki stanuje pri njiju. Obenem je Marija tudi skrbnica svoje sestre, ki ima motnjo v duševnem razvoju. Njihova situacija je težka, saj prihodki Marije in njenega moža komaj pokrijejo mesečne stroške. Mož dobi le priložnostna dela in mnogokrat se znajdejo v težki situaciji. Ker imajo zelo staro hišo, so morali letos tudi nujno zamenjati streho, kar stane veliko denarja, čeprav veliko poskušajo popraviti sami. Upajo, da jim bodo popravila uspela do zime.

‘Zaradi nastale situacije, smo se morali večkrat obrniti na socialno delo za enkratno pomoč, na različna humanitarna društva in na pomoč iz šolskega sklada, da se je vnukinji pomagalo pri šolanju in da lahko na splošno preživijo skozi mesec.’

Ker je širjenje okužb s koronavirusom SARS-CoV-2 in zbolevanjem za COVID19 prisililo v zaprtje šol in izvajanja pouka na daljavo, je bila Marija primorana, da poišče rešitev za svojo vnukinjo. Našemu društvu ADRA Slovenija je napisala, da potrebujejo pomoč pri zagotavljanju tehnične opreme zato, da se bo vnukinja lahko učila od doma, sledila pouku in opravljala domače naloge.

Potem, ko je družina prejela prenosnik, so bili vsi zelo hvaležni in veseli, saj vnukinja lahko zdaj v miru opravlja svoje šolske obveznosti od doma. Potem, ko jim je naš prostovoljec dostavil pomoč in poslal slike, smo ugotovili, da bi družina najverjetneje potrebovala dodatno pomoč, ki smo jo trenutno imeli v zelo omejeni količini še na razpolago.

6.?Pomoč samohranilski družini s paketom solidarnosti?

Kot mati samohranilka je Beti v času COVID19 morala veliko ostati doma. zaradi nižjega prihodka pa se je znašla v še večji stiski. Njeni družini smo pomagali skupaj z vašo pomočjo.

Poslala nam je sliko z zahvalo za #PaketSolidarnosti in napisala:

?Zahvaljujem se vam za vaš paket higienskih pripomočkov. Hvala tudi za vrednostno kartico za nakup hrane. Pomoč je več kot dobrodošla, saj sem bila v času epidemije zaradi varstva mojih otrok veliko doma in tudi dobila manjšo plačo. Zato sem se kot mati samohranilka dvema šoloobveznima otrokoma, znašla v še večji finančni stiski.?

7.  ? Kristjan je oče samohranilec s tremi šoloobveznimi otroki. ?

Kristjan je oče samohranilec iz majhne vasi s tremi šoloobveznimi otroki. ADRA Slovenija se je pri analizi potreb in odziva na posledice COVID19 skupaj s strokovnimi sodelavci odločila, da Kristjanovi družini nameni enkratno pomoč v obliki higienskih pripomočkov in voucherskih vrednostnih kartic za nakup prehrane.

Ko je družina prejela donacijo, se je oče v imenu vseh iskreno zahvalil in omenili, da imajo nekaj težav s tehnično opremo za učenje na daljavo, saj si za tri otroke niso mogli privoščiti prenosnikov, vendar so si lahko enega sposodili od soseda in enega v šoli, vseeno je bilo težko opravljati vse obveznosti, ki bi bile potrebne. V okviru našega programa Zdravje v družinah in okviru programa ????????? ????????? ? ????̌???? ?????? ter Ciljem trajnostnega razvoja št.4 agende 2030, ki govori o kvalitetni izobrazbi za vse, smo se odzvali tudi z zagotavljanjem opreme za učenje od doma. Kristjanovo družino smo tako vključili v projekt Initial Response, ki ga financira ADRA International in Latter-day Saint Charities.

Ko smo družini prinesli prenosnik je Kristjan povedal: ‘Zelo težko si je bilo izposojati prenosnike, da so otroci lahko delali domače naloge, ampak zdaj sem še posebaj za najmlajšega sina vesel, da bo lahko delal na tem prenosniku in v miru sodeloval v razredu. Pomembno je, da imamo dobro delujoči prenosnik, zato smo vam za donacijo izjemno hvaležni!’

——-
???? ????? ?????????̌?
?Doniraš lahko hitro, preprosto in varno online z Mastercardom ali Viso in izberi namen COVID-19 tukaj: https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=T242AYZGLA2RE&source=url

?Vaše donacije sprejemamo tudi na:
IBAN: SI56 6100 0000 7360 804
BIC: HDEL SI 22
Referenca: SI00 2020
Ime prejemnika: HD ADRA Slovenija, Njegoševa 15 1000 Ljubljana
Namen: COVID19
Koda namena: CHAR

?Pošljite SMS na 1919 z besedo LJUDJE5 in pomagajte, da se skupaj odzovemo še na druge potrebe pri posledicah koronavirusa COVID19.
————-

Hvala ADRA International ter Latter-day Saint Charities za finančne prispevke.

#HvalaKerDelišNaprej #LIDLSlovenija #PomagamPomagati #SočutjePravičnostLjubezen #ZaDoberNamen #ADRAInternational #adventisti #COVID19 #LDSChurch #NSSO #PaketSolidarnosti #HigienskiPripomočki #Prehrana

[/av_textblock]

[av_masonry_gallery ids=” items=’10’ columns=’flexible’ paginate=’pagination’ size=’fixed masonry’ orientation=” gap=’large’ overlay_fx=’active’ animation=’active’ container_links=’active’ id=” caption_elements=’none’ caption_styling=” caption_display=’always’ color=” custom_bg=” av-medium-columns=” av-small-columns=” av-mini-columns=” av_uid=’av-jtgy8xg1′]

[av_social_share title=’Share this entry’ style=” buttons=” share_facebook=” share_twitter=” share_pinterest=” share_gplus=” share_reddit=” share_linkedin=” share_tumblr=” share_vk=” share_mail=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av_uid=’av-1yzyyv’]

[av_hr class=’invisible’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-jtgy9ivj’ admin_preview_bg=”]

[/av_one_full]

Dobrosrčna pomoč po poplavah se nadaljuje tudi v letu 2024 Vse od začetka katastrofe ADRA Slovenija skupaj z …

Draga skupnost in prostovoljci, Zaposleni društva ADRA Slovenija izražamo iskreno zahvalo vsakemu posamezniku, ki je stopil v ospredje …

ZAČETEK AKTIVNOSTI PROJEKTA BODE+ Sporočamo, da je odprta ‘INFO-PISARNA’ za osebe z migrantskim ozadjem.  Projekt Brez ovir do …

V preteklem mesecu smo z velikim veseljem in ponosom organizirali kar dva medkulturna dogodka, ki sta združila ljubitelje …