ZGODBA O USPEHU – Pomoč migrantom v Bosni in Hercegovini


ADRA Slovenija je v letu 2019 in začetku leta 2020 veliko pomoči usmerila za pomoč migrantski krizi v Bosni in Hercegovini.

ADRA BiH je sprva jeseni pozvala k pomoči migrantom v centru Ušivak v Sarajevu, blizu kraja Hadžići. V letu 2019 smo v ta namen zbrali nekaj finančne pomoči ter materialne donacije v obliki higienskih pripomočkov (šamponi, mila, zobne paste in zobne krtačke, itd.), odej, blazin ter spalnih vreč.

Sodelovali smo tudi s slovenskim radiom Študent (Maska Ljubljana), ki je samostojno organiziralo pomoč za begunce in migrante na področjih Velike Kladuše in Bihaća. Za njihovo akcijo in pomoč smo namenili NFI (non-financial items) donacije v obliki astro folij, higienskih pripomočkov ter moških oblačil in obuval v vrednosti več kot 5.000EUR.

PRED KRATKIM….

ADRA BIH je v začetku leta 2020 svojo pomoč in delovanje usmerila v delovanje migrantskega centra, ki so ga oblasti vzpostavile v nekdanji vojašnici Blažuj, blizu Sarajeva. Tja se je preselilo migrante iz Ušivaka in ilegalnega taborišča v Bihaću.

ADRA Slovenija je za vzpostavitev manjšega centra za usposabljanje in pomoč migrantom poleg finančne pomoči donirala tudi 6 laptopov, katere so uporabniki od začetka marca začeli tudi koristiti. V teh prostorih se migranti iz različnih držav lahko organizirano učijo tujih jezikov (Nemščine, Angleščine, jezikov v BIH) ter računalniških spretnosti, t.r. osnov MS Offica (Word, Excel, PowerPoint).

Še enkrat hvala vsem, ki ste sodelovali in podprli pomoč v Bosni in Hercegovini. Vabimo vas, da še naprej spremljate naše aktivnosti in prosimo za podporo našemu delovanju, da lahko skupaj spreminjamo svet na lepše.

Več tukaj: https://adra.si/kako-lahko-spreminjas-svet/

#SočutjePravičnostLjubezen #drugačnoninapačno #tišteješ

Mednarodna partnerstva – projekt Talking Bubbles . V letu 2022 smo zaključili dvoletni Erasmus+ projekt Talking Bubbles v …

Sporočilo za javnost: Čas, da z vseh strani prinesemo upanje in mir v uničeno deželo – ADRA KLIČE …

‼️NUJNA POMOČ PO POTRESU V TURČIJI IN SIRIJI‼️ ℹ️6. februarja je na meji med Turčijo in Sirijo stresel …

Potrebe po podpori ranljivim skupinam, predvsem ženskam in otrokom smo prepoznali tudi v Severni Makedoniji, kamor se je …