ZBIRALNA AKCIJA ZA BEGUNSKI CENTER UŠIVAK USPELA

?ŠE ENA ZGODBA O USPEHU : Naša pomoč je prispela na cilj – begunski center Ušivak!?
 
V sredini julija smo v društvu ADRA Slovenija sprožili nujno akcijo zbiranja osnovnih potrebščin za begunski center Ušivak, Hadžići blizu Sarajeva ter akcijo 5.8. zaključili.
 
Vaš odziv je bil preprosto neverjeten, saj smo v manj kot 4-h tednih zbrali več kot
?120 odej in spalnih vreč,
?119 zobnih past,
?186 zobnih ščetk,
?463 tekočih mil vseh velikosti in
?472 trdih mil vseh velikosti in še in še.
Vrednost pomoči je znašala okoli 2700EUR, dodatno pa smo zbrali še 700EUR finančne pomoči. Vključili so se prostovoljci in donatorji iz cele Slovenije. ??
 
V vsej zgodbi se moramo tako posebaj zahvaliti našim partnerjem: Dom upokojencev dr. Franceta Bergelja Jesenice, Adventisti, Nil Tex Slovenija in Špedicija Stori ter ADRA Hrvaška. Obenem nam je svoje izdelke doniralo tudi slovensko podjetje z tradicijo že od l.1923 -Tosama.
 
Prevoz in izvozna dokumentacija za to pošiljko bi bila lahko velik strošek, vendar smo zaradi dobrosrčnosti direktorja podjetja Nil-Tex, Nina Kličića (www.niltex.si) in špediterske ekipe pri podjetju Špedicija Stori dobili pomoč, za kar smo izjemno hvaležni. 379,2kg pomoči za BiH je tudi s pomočjo ADRA Hrvaška in dobrim posredovanjem ADRA BIH tako prispelo na svoj cilj!
 
Danes ni ravno lahko dobiti partnerje, ki bi pomagali zgolj zato, ker lahko. Ampak v tem primeru, so nas g. Nino Kličić, osebje pri Špediciji STORI, direktorica in zaposleni v domu starostnikov na Jesenicah, podjetje Tosama ter adventisti po celi Sloveniji zelo pozitivno navdušili in sporočili, da tam kjer je volja obstaja tudi pot.
 
Hvala vam, ker ste bili #sočutni, razsojali #pravično in pokazali #ljubezen!
 

Mednarodna partnerstva – projekt Talking Bubbles . V letu 2022 smo zaključili dvoletni Erasmus+ projekt Talking Bubbles v …

Sporočilo za javnost: Čas, da z vseh strani prinesemo upanje in mir v uničeno deželo – ADRA KLIČE …

‼️NUJNA POMOČ PO POTRESU V TURČIJI IN SIRIJI‼️ ℹ️6. februarja je na meji med Turčijo in Sirijo stresel …

Potrebe po podpori ranljivim skupinam, predvsem ženskam in otrokom smo prepoznali tudi v Severni Makedoniji, kamor se je …