Zahvala skupnosti in prostovoljcem

Draga skupnost in prostovoljci,

Zaposleni društva ADRA Slovenija izražamo iskreno zahvalo vsakemu posamezniku, ki je stopil v ospredje in delil to težko breme z nami med odzivom na poletno neurje. Vaša brezpogojna podpora in nesebičnost so nas navdihnile in omogočile, da smo nudili pomoč tistim, ki so jo najbolj potrebovali. Vaša voljnost in srčnost pri nudenju pomoči na terenu sta bili ključnega pomena pri soočanju z izzivi, ki so nastali zaradi naravne katastrofe.

Do danes smo skupaj z vami dosegli naslednje dosežke:

  • Odvoz 360 ton materialov: odstranili smo 360 ton blata, mulja in odpadkov in očistili 139 domov s pomočjo več kot 500 prostovoljcev, ki so prispevali čez 5000 prostovoljskih ur.
  • Pomoč 510 gospodinjstvom: razdelili smo pakete higienskih pripomočkov, vode in hrane 510 gospodinjstvom.
  • Razdelitev 270 strojnih sušilnih naprav: da bi pomagali pospešiti obnovitvene procese smo razdelili 270 profesionalnih strojnih sušilnih naprav.
  • Finančna solidarnostna podpora 399 osebam: razdelili smo darilne bone (vavčerje) za 399 posameznikov v 130-tih gospodinjstvih po treh regijah v Sloveniji (Osrednjeslovenska, Zgornja Savinjska in Koroška).
  • šolske potrebščine za 460 otrok: skupaj z drugimi donatorji smo zagotovili šolske potrebščine za več kot 460 otrok.

Hvala vam, dragi prostovoljci, donatorji in vsi, ki ste stopili skupaj v tej težki izkušnji. Vaša predanost je prinesla upanje in olajšanje tistim, ki so jih prizadele posledice poletne ujme. Še naprej bomo delovali z enako zavzetostjo, da bi skupaj gradili boljšo prihodnost za vse.

Velika zahvala pa gre vsem tistim, ki ste samoiniciativno s svojimi dobrodelnimi dogodki in prireditvami pomagali pri zbiranju finančnih sredstev. Vaša sočutnost je naredila razliko v življenjih mnogih, ki so jih prizadele posledice poletne ujme. Vso prejeto pomoč bomo tudi v nadaljne razdeljevali pomoči najbolj potrebnim posameznikom in družinam.

“Še naprej bomo gradili mostove upanja in pomoči, saj smo prepričani, da je skupnost, ki stoji skupaj, močnejša,” je povedala predsednica društva Katja Kotnik.

Ekipa ADRA Slovenija vam želi mirne praznike ter srečno leto 2024.

Dobrosrčna pomoč po poplavah se nadaljuje tudi v letu 2024 Vse od začetka katastrofe ADRA Slovenija skupaj z …

ZAČETEK AKTIVNOSTI PROJEKTA BODE+ Sporočamo, da je odprta ‘INFO-PISARNA’ za osebe z migrantskim ozadjem.  Projekt Brez ovir do …

V preteklem mesecu smo z velikim veseljem in ponosom organizirali kar dva medkulturna dogodka, ki sta združila ljubitelje …

Dobro duševno zdravje lahko laično razumemo kot stanje dobrega počutja, ki nam omogoča, da se uspešno spopademo z …