UBUNTU: Otroški tabor Ptuj 2019


UBUNTU: Otroški tabor 2019 Ptuj

Od 25.8. do 30.8 je Humanitarno društvo ADRA Slovenija na Ptuju izvajalo otroški tabor pod imenom UBUNTU. Ta afriška beseda povezuje koncepte skupnosti, sodelovanja in humanosti.

Skupaj s tesnim sodelovanjem #DruštvaStezosledcev se je 50-im otrokom omogočilo popolnoma BREZPLAČNO udeležbo na taboru, kjer je glavni namen bolje spoznati Afriko. Ideja je, da se otroci seznanijo z različnimi državami, kulturo, jeziki, hrano in tudi izzivi, s katerimi se srečujejo ljudje in živali v Afriki.

Otroci so na taboru spoznavali različne države v Afriki, živali, običaje, igre in tudi ljudi, krepijo znanje iz geografije, kulinarike, naravoslovja, družboslovja, jezikov, glasbe, multikulturnosti, in imeli govorne vaje.

Vsak dan je bil namenjen eni živali ali frazi, ki izhaja iz Afrike. Temu so prilagojene tudi predstavitve otrok na taboru, malica oziroma prigrizki. Pogovarjali so se z ljudmi, ki živijo v Sloveniji in prihajajo iz Afrike.

Obiskali so živalski vrt v Zagrebu, kjer so si v živo pogledali živali iz Afrike in spoznali skrb za njih in kakšno pomoč lahko ponudimo pri zaščiti različnih živalskih vrst.

Izvajanje tabora pa nebi bilo mogoče brez zvestih partnerjev in donatorjev:
@FIHO – Fundacija za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij
@Salvation Army Belgija
@Transevropska divizija Krščansko adventistične cerkve
@Krščanska adventistična cerkev
@Društvo Stezosledcev

Predvsem gre zahvala vsem prostovoljcem in vodnikom tega tabora, ker tako srčno delajo za najmlajše!Click here to add your own text


Mednarodna partnerstva – projekt Talking Bubbles . V letu 2022 smo zaključili dvoletni Erasmus+ projekt Talking Bubbles v …

Sporočilo za javnost: Čas, da z vseh strani prinesemo upanje in mir v uničeno deželo – ADRA KLIČE …

‼️NUJNA POMOČ PO POTRESU V TURČIJI IN SIRIJI‼️ ℹ️6. februarja je na meji med Turčijo in Sirijo stresel …

Potrebe po podpori ranljivim skupinam, predvsem ženskam in otrokom smo prepoznali tudi v Severni Makedoniji, kamor se je …