Svetovni dan rakavih obolenj 4.2.2019


ℹ️SVETOVNI DAN RAKAVIH OBOLENJℹ️

?Rak. Ta kratka beseda zajema celo paleto bolezni, ki niso ozdravljive. Tudi po uspešno zaključenem zdravljenju, nikoli ne govorimo o ozdravitvi. Ta zahrbtna bolezen lahko kadarkoli ponovno pokaže svoj grdi obraz. ?

?Tako govorimo o odstotkih ljudi, ki so preživeli prvo, drugo, deseto, dvajseto leto po končanem zdravljenju. Po strokovnih ocenah naj bi v letu 2018 za rakom zbolelo 18,1 milijon ljudi. Bitko z njim pa naj bi na svetu v letu 2018 izgubilo 9,6 milijona ljudi. Grozljive številke grozljive bolezni.

?Rak. Smo pred njim res tako nemočni? Če že zbolimo, ključno vlogo igra zgodnje odkritje. Prej ko se zdravljenje začne, večje so možnosti preživetja. V Sloveniji imamo na nacionalni ravni zelo dobre programe za zgodnje odkrivanje rakavih obolenj.
?‍?ZORA (maternični vrat),
?‍?DORA (dojka) in
?‍?SVIT (debelo črevo) so eni izmed njih. Ko dobimo vabilo na katerega od njih, ga ne vrzimo v smeti.

?Odpravimo se na pregled. Nič nas ne stane, lahko pa nam reši življenje.

?Če vabilo prejmejo naši znanci, prijatelji ali sorodniki, jih spodbudimo, da se nanj odzovejo. Življenje je dragoceno. Pazimo nanj. Na svoje in na življenje drugih.


Mednarodna partnerstva – projekt Talking Bubbles . V letu 2022 smo zaključili dvoletni Erasmus+ projekt Talking Bubbles v …

Sporočilo za javnost: Čas, da z vseh strani prinesemo upanje in mir v uničeno deželo – ADRA KLIČE …

‼️NUJNA POMOČ PO POTRESU V TURČIJI IN SIRIJI‼️ ℹ️6. februarja je na meji med Turčijo in Sirijo stresel …

Potrebe po podpori ranljivim skupinam, predvsem ženskam in otrokom smo prepoznali tudi v Severni Makedoniji, kamor se je …