‘Juhuhuu… Šola je spet tu.’


???‘Mi gremo pa v šolo….’ ???

Akcija zbiranja šolskih potrebščin je bila tudi letos zelo uspešna. Zbranih in podarjenih je bilo šolskih potrebščin že za več kot 265 otrok in družin. Skupaj nam je uspelo!

Kot vsako leto smo tudi to poletje v okviru našega programa Napolnimo Slovenijo s srečnimi otroki – #NSSO želeli v brezskrbno novo šolsko leto pospremiti naše šolarje. Zavedamo se, da je strošek za družine vsako leto večji, potrebe in stiske pa posebaj letos zaradi #COVID19 še težje.  Skupaj z vsemi donatorji, društvom Križemrok, s pomočjo naših prostovoljcev in prostovoljk ter fundacijo FIHO uspešno zabeležili zaključek še ene uspešne akcije.

Prvi dan v šoli je bil prav gotovo nekaj posebnega za mnoge otroke in starše, še posebaj pa tudi za prvošolčke. V Sloveniji je prvega septembra več kot 200.000 otrok stopilo skozi šolska vrata. Medtem, ko je v nekaterih državah izobrazba privilegij, je v Sloveniji izobrazba pravica. Pomembno je vedeti, da po svetu kar 262 milijonov otrok še vedno nima omogočene pravice do kvalitetne in brezplačne izobrazbe in danes niso šli v šolo. Mreža organizacije ADRA se tako od začetka leta 2019 globalno bojuje za to pravico tudi na mednarodnem nivoju preko kampanje ”Every Child. Everywhere. In School.”

V ADRA Slovenija smo letos z vašo pomočjo v okviru programa Napolnimo Slovenijo s srečnimi otroki – #NSSO priskrbeli šolske potrebščine za mnoge, tokrat za več kot 200 otrok in družin. Eden izmed njih je tudi Klemen, ki je veselo odkorakal v 7. razred OŠ z novo torbo in šolskimi potrebščinami. Njegova mama je invalidna in nezmožna dela, doma skrbi za Klemenovega brata s posebnimi potrebami. Skupaj smo lahko poskrbeli, da je tudi za Klemenovo družino začetek šolskega leta brezskrben.

Pomembno je, da vsi skupaj prispevamo za izobraževanje in prihodnost otrok, zato hvala za vaše sodelovanje tudi letos.

Naj nas v šolskem letu 2020/21 poleg znanja spremlja tudi strpnost, sočutje in občutek odgovornosti do drugih.

Srečno naši šolarji!??

?HVALA?pa vsakemu posebaj za vse vaše donacije, prispevke in podporo. Hvala, ker lahko skupaj ustvarjamo lepši jutri ! ??

——————-
Če pa bi vi radi finančno prispevali tudi za v naprej za nakup šolskih potrebščin, ki ga bomo za družine s socialno šibkim ozadjem izvedli v našem društvu za leto 2021 to lahko storite na sledeče načine:

?Doniraš lahko hitro, preprosto in varno online z Mastercardom ali Viso in izberi namen NSSO – Let’s fill Slovenia with happy children tukaj: https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr

?IBAN: SI56 6100 0000 4395 611
BIC: HDEL SI 22
Referenca: SI00 2020
Ime prejemnika: HD ADRA Slovenija, Njegoševa 15 1000 Ljubljana
Namen: Potrebscine 2020
Koda namena: CHAR
________

#PomagamPomagati #NSSO #ŠolskePotrebščine #SDG4 #CTR4 #TrajnostnoLokalnoGlobalno #BodimoOdgovorni #NSSO #PrviŠolskiDan #IzobraževanjeZaVse #SočutjePravičnostLjubezen

Mednarodna partnerstva – projekt Talking Bubbles . V letu 2022 smo zaključili dvoletni Erasmus+ projekt Talking Bubbles v …

Sporočilo za javnost: Čas, da z vseh strani prinesemo upanje in mir v uničeno deželo – ADRA KLIČE …

‼️NUJNA POMOČ PO POTRESU V TURČIJI IN SIRIJI‼️ ℹ️6. februarja je na meji med Turčijo in Sirijo stresel …

Potrebe po podpori ranljivim skupinam, predvsem ženskam in otrokom smo prepoznali tudi v Severni Makedoniji, kamor se je …