Skupaj dosegli 1 milijon podpisov


Lansko leto 2019 je mednarodna mreža ADRA, ki trenutno deluje v več kot 130-ih državah po svetu začela s kampanjo Every Child. Everywhere. In School. – Vsak otrok. Vsepovsod. V šoli. Cilj kampanje je bil zbrati 1 milijon podpisov do junija 2020 v namen zagovorništva pravic otrok do brezplačne in kvalitetne osnovnošolske in srednješolske izobrazbe za vse otroke po celem svetu. Čeprav je širjenje okužb in zbolevanje za COVID19 preprečilo nekatere načrte, se je cilj kljub slabim napovedim uspešno izpolnil.

Izobraževalce povsod po svetu velikokrat spremlja močni citat Kofi Atta Annana, diplomata iz Gane. Močni zagovornik človekovih pravic je med drugimi prelomnimi in pomembnimi prispevki k družbenemu napredku in prejemu Nobelove nagrade leta 2001, izgovoril nekaj kar močno odmeva še danes:
“Znanje je moč. Vedenje osvobaja. Izobrazba je osnova napredka v vsaki družbi, v vsaki družini.”

Napredek je tudi danes nekaj nujnega za svetovno družbo v kolikor želi obstati v prihodnosti , katero gradijo otroci že danes. ADRA trdno verjame, da imajo vsi otroci ne glede na raso, starost, narodnost, spol, vero ali poreklo pravico do zaslužka in dokončanja izobrazbe ter da je šolanje prepoznavanje vrednosti in potenciala vsakega posameznega otroka. Žal pa je danes še vedno 262 milijona otrok in mladih, ki jim je ta pravica odvzeta.

S kampanjo Every child. Everywhere. In school. želijo poslati nujen poziv voditeljem po vsem svetu, da je čas za resne spremembe. S kampanjo se želi celotno populacijo ozavestiti o svetovni problematiki in doseganju Agende 2030 članic Združenih narodov in še posebaj o cilju trajnostnega razvoja številka 4 – Kakovostno izobraževanje.

Iniciativa organizacije ADRA se glasi: ”Dodajte svoje ime in se pridružite globalnemu gibanju za zagotavljanje, da vsak otrok, vse povsod lahko obiskuje šolo in zaključi izobrazbo, s katero dobi upanje za boljšo prihodnost!”

Posamezniki lahko še vedno podpišejo peticijo in povzdignejo svoj glas z: “Želim, da se svetovni voditelji zavežejo k zagotavljanju tega, da imajo vsi otroci, najstniki in mladostniki dostop do brezplačne, pravične in kvalitetne osnovne in srednje izobrazbe. ”

Več o doseženi kampanji Every Child. Everywhere. In school.


Mednarodna partnerstva – projekt Talking Bubbles . V letu 2022 smo zaključili dvoletni Erasmus+ projekt Talking Bubbles v …

Sporočilo za javnost: Čas, da z vseh strani prinesemo upanje in mir v uničeno deželo – ADRA KLIČE …

‼️NUJNA POMOČ PO POTRESU V TURČIJI IN SIRIJI‼️ ℹ️6. februarja je na meji med Turčijo in Sirijo stresel …

Potrebe po podpori ranljivim skupinam, predvsem ženskam in otrokom smo prepoznali tudi v Severni Makedoniji, kamor se je …