POMOČ ZA POSLEDICE POTRESOV NA HRVAŠKEM

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ highlight=” highlight_size=” border=” border_color=” radius=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-3pfxa9′]

[av_heading heading=’ODZIV NA POSLEDICE POTRESOV NA HRVAŠKEM’ tag=’h2′ link=’manually,http://’ link_target=” style=’blockquote modern-quote’ size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ margin=” padding=’10’ color=” custom_font=” custom_class=” id=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=”][/av_heading]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-kjb5agjr’ admin_preview_bg=”]
ADRA Slovenija zbira pomoč za blaženje posledic, ki so prvotno nastale zaradi močnega potresa, ki je prizadel Hrvaško 29.12.2020., sledili mo je več potresov z manjšimi magnitudami. Najhuje sta prizadeti območji mesta Petrinja, ki ima 25 tisoč prebivalcev, in Siska, ki šteje 48 tisoč ljudi. Na potresnem območju so do datuma 3.1.2021 občutili že več kot 370 popotresnih sunkov.

‘Zahodna Slavonija oziroma Siško-moslavška županija na Hrvaškem se je včeraj (29.12.2020) ob 12.20 stresla. Silovito stresla. Po potresu z magnitudo 5,2 po Richterjevi lestvici, ki je zamajal Hrvaško v ponedeljek zjutraj, so ljudje včeraj že odpravljali posledice in se navajali na občasne šibke popotresne sunke, ko so se tla stresla dosti močneje. Epicenter potresa je bil na skoraj enaki lokaciji, moč pa 6,2 po Richterjevi lestvici. Na njej je najvišja osma stopnja, ki pomeni popolno uničenje. Prizori s tega območja so spominjali na tiste iz časov domovinske vojne v letih 1991 do 1995, ko je bila zahodna Slavonija najprej tarča silovitih srbskih napadov, potem pa tudi pod srbsko okupacijo.’ (Vecer.com)

Podprli bomo odziv na terenu iz strani ADRA Hrvaška, ki ima več informacij objavljenih na spletni stranu TUKAJ.

Pomagate lahko na sledeče načine:

  1. Nakazilo preko TRR računa

IBAN:  SI56 6100 0001 0278 952
BIC: HDEL SI 22
Referenca: SI00 2020
Ime prejemnika: HD ADRA Slovenija, Njegoševa 15 1000 Ljubljana
Namen: POTRES HR
Koda namena: CHAR

2. Ali z Viso ali Mastercardom preko Paypala na povezavi: https://www.paypal.com/donate?hosted_button_id=3RJJ3E2KBVNG4

  • Za PayPal povezavo lahko skenirate spodnjo QR kodo.

3. Pošljite besedo LJUDJE5 preko SMS-a na 1919 in darujte 5€ za odziv. (Velja za uporabnike A1, Telekoma in Telemacha).

?POTRES HRVAŠKA – POMEMBNO  OBVESTILO?
Po oceni potreb na terenu in tudi obvestil civilne zaščite, RKC Hrvaška in ADRA Hrvaška je trenutno najbolj pomembna organizirana finančna podpora vsem prizadetim preko humanitarni in drugih organizacij.
Materialna pomoč bo s časoma pošla in je v naprej že zagotovljena iz strani EU, organizacije na terenu pa pripravljajo dolgoročne odzive in podporo prizadetim.
.
Zato vas pozivamo k finančni podpori ter se obenem iskreno iz srca zahvaljujemo NVO inciativi Državljani sveta ter Krščanski adventistični cerkvi – Slovenska konferenca za prvo organizirano podporo našemu skupnemu odzivu.?
.
Medtem je do nas prišla kakšna pobuda, da bi zbirali materialne donacije ter jih dostavili na teren ADRA Hrvaška. Po podatkih iz terena in tudi po posvetu z ADRA Hrvaška je materialnih donacij na terenu v tem čas res obilno, na to je opozarjala tudi civilna zaščita.
.
Marsikaj, kar se dostavlja sproti ne bo več uporabno, potrebe se konstantno spreminjajo, velikokrat je težava tudi skladiščenje, zato se iz ADRA Hrvaška sicer zelo lepo zahvaljujejo za pobudo za zbiranje v Sloveniji, vseeno smo se skupaj odločili, da je veliko večja potreba po finančni podpori, s katero bodo lahko zadostili sprotne nujne potrebe in pomagali dolgoročno pri odpravljanju posledic.
Pomembno načelo pomoči v organizaciji ADRA je tudi lokaliziranost odziva, to pomeni da se lokalno organizacijo opolnomoči, da lahko pomaga na najboljši način glede na aktualne potrebe. Tokrat to lahko naredimo s finančno podporo. Z ADRA Hrvaška smo dogovorjeni, da nas v primeru specifičnih potreb po materialnih donacijah takoj obvestijo, kar vam bomo tudi posredovali naprej, če bo potrebno.
Prijazno vas torej prosimo, če lahko te informacije posredujete naprej tistim, ki bi jih zanimale in tudi posredujete naprej spodnje informacije na kakšen način se lahko podpre odziv na to katastrofo. Iskreno hvala tudi vsem, ki ste se že odzvali in podprli ta namen.
.
Iskreno hvala vsem, ki sodelujete in vam je mar za ljudi, ki res potrebujejo pomoč dolgoročno.
Skupaj nam bo tudi tokrat uspelo? Vaša podpora je v tem trenutku res pomembna, saj se bo potrebovalo veliko pomoči, da se preko odziva na terenu lahko pomaga prizadetim.

#PrayForCroatia #PomagamPomagati #SočutjePravičnostLjubezen

Slikovno gradivo: ADRA Hrvaška, Jutranji list, Vecer.com
[/av_textblock]

[av_masonry_gallery ids=’1908,1909,1910,1911,1907′ caption_elements=’none’ caption_styling=” caption_display=’always’ size=’fixed masonry’ orientation=” gap=’large’ columns=’flexible’ av-medium-columns=” av-small-columns=” av-mini-columns=” items=’10’ paginate=’pagination’ color=” custom_bg=” overlay_fx=’active’ animation=’active’ container_links=’active’ id=” custom_class=” av_uid=’av-jtgy8xg1′]

[av_social_share title=’Share this entry’ style=” buttons=” share_facebook=” share_twitter=” share_pinterest=” share_gplus=” share_reddit=” share_linkedin=” share_tumblr=” share_vk=” share_mail=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av_uid=’av-38gfe9′]

[av_hr class=’invisible’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-jtgy9ivj’ admin_preview_bg=”]

[/av_one_full]

28. aprila smo se skupaj z mladimi adventisti odpravili na Limbarsko goro in okoli Gradiškega jezera, kjer smo …

V ponedeljek in sredo, 6. in 8. maja, vas vabimo na delavnice, kjer boste dobili informacije o:  vaših …

“Nasmehe rišete na obraz, dobri ljudje ste. Hvala vam.” Tako je prejšnji petek mladi Maročan izrazil svojo hvaležnost …

Dobrosrčna pomoč po poplavah se nadaljuje tudi v letu 2024 Vse od začetka katastrofe ADRA Slovenija skupaj z …