Sodelovanje z Gorsko reševalno zvezo: POMAGAŠ – POMAGAM

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jrlyga3t’ id=” custom_class=” admin_preview_bg=”]

Končno se je zgodilo!

V HD ADRA Slovenija smo se včeraj končno imeli možnost povezati z Gorsko reševalno zvezo Slovenije in Gorsko reševalno službo Šofja Loka, Radovljica ter Tržič. Bilo nam je v čast, da smo lahko spoznali nekatere legende gorskega reševanja in jim vse skupaj podarili 1800 ASTRO folij za potrebe pri reševanju ponesrečencev.

Vse skupaj se je lani zabeležilo več kot 500 reševalnih akcij, predaja ASTRO folij pa je deloma potekala ob reševalnem helikopterju, ki letno sodeluje pri večini najnujnejših primerov v Sloveniji.

Poleg 700 gorskih reševalcev v Sloveniji, se raznih akcij in usposabljanj udeležujejo tudi Jani Bele – predsednik komisije za informiranje in analize v GRZ, Dušan Polajnar –strokovni delavec GRZ Slovenija, Robert Kralj – inštruktor letalskega reševanja za GRZ in pa Miha Avbelj – član GRZ in bivši tehnik letalec v reševalnih akcijah. Z njimi smo se iz društva ADRA tudi osebno spoznali. Za GRS Škofja Loka je astro folije prevzel ustanovitelj društva v Škofji Loki, dr. Franc Vidic, za GRS Radovljica je to storil g. Toni Smolej, za GRS Tržič pa g. Janez Primožič.

Katja Kotnik je kot predsednica društva ADRA Slovenija ob dogodku izkazala podporo njihovemu delovanju, v zahvalo pa je prejela dragocene knjige, ki opisujejo zgodovino in potek reševanja GRZ ter tudi tragične dogodke na Turski gori.

Ko smo v težavah in si sami ne moremo pomagati, takrat res potrebujemo pomoč. To se lahko zgodi v različnih oblikah. Čeprav ADRA Slovenija in Gorska reševalna zveza Slovenija delujemo na različnih področjih, imamo to stično točko, da se odzivamo na stiske posameznikov kot tudi družbe. Pomagamo ljudem v boljše, svobodnejše, bolj zdravo in bolj zadovoljno življenje.

Hvala Gorski reševalni zvezi za tako prijazen sprejem, vsekakor se naša skupna zgodba tukaj še ni zaključila. Vsem želimo veliko uspeha predvsem pa toplino v teh zimskih dneh.

Več si lahko preberete tudi na naši FB strani ADRA Slovenija. V kolikor nam naklonite kakšen SHARE in LIKE vam bomo zelo hvaležni.
[/av_textblock]