Petrini utrinki – ponosna prostovoljka društva ADRA

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ highlight=” highlight_size=” border=” border_color=” radius=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-3ocp0o’]

[av_heading heading=’Naša dobra dela so zgled drugim okoli nas’ tag=’h2′ link=’manually,http://’ link_target=” style=’blockquote modern-quote’ size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ margin=” padding=’10’ color=” custom_font=” custom_class=” id=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=”][/av_heading]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-kgkvmz85′ admin_preview_bg=”]
Naši prostovoljci nas vedno motivirajo še dodatno, da pomagamo v večji meri in še bolj pogosto.  S podporo in vašimi donacijami, povezavo z društvom Križemrok ter veliko predanostjo prostovoljke Petre T, smo samo v Mariboru pomagali 8o-im otrokom in družinam pri začetku šole. Skupaj pa smo v tem šolskem letu 2020/21 pospremili v šolo več kot 260 otrok in družin.

Petra T. svoje sodelovanje vidi takole:

”Sreda zvečer je, 22. julij. Vrnila sem se z dopusta in pričakal me je prijeten in čist dom, v katerem ne manjka prav nič za udobno življenje. Pravzaprav sva se z dopusta vrnila dva dni prej, ker naju je doma pogrešal naš maček – posvojenček. Tudi živali so rade ljubljene in preskrbljene. Zamirajo poslednji sončni žarki, listje na drevju se lesketa in trenutek bi lahko bil popoln, ko…

Ko bi imeli tudi drugi lahko tak dom, ko bi tudi drugi lahko brezskrbno pospravljali prtljago, ker so se vrnili s počitnic, ko bi tudi drugi lahko siti in preskrbljeni opazovali prečudovito naravo. Ker pa  se na tako popoln večer veliko družin ukvarja z vprašanjem, kako bomo to in kako bomo ono, se utrne zamisel, da bi lahko letos ponovili akcijo zbiranja šolskih potrebščin, ki smo se je lotili že pred leti. Misel je zasidrana in tonem v spanec, pred očmi pa si še kar vrtim, koga je treba poklicat, komu poslat elektronsko pošto, s kom se povezat.

Ideja je kot iskra, ki zaneti ogenj – ne da ti več miru, žene naprej. V tem žaru navežem stik s Katjo Kotnik, predsednico društva Adra. Njena pritrditev je kot gorivo na ogenj. Navežem stik s Centrom za socialno delo, in tudi tam so navdušeni. Tako zelo, da od veselja in hvaležnosti tečejo solze. Da, delavci na CSD-ju so ljudje, topli ljudje, ki prav tako želijo pomagati. Situacija je takšna, da jih vsakodnevno kličejo družine v stiski in naša pomoč bi bila srčno dobrodošla.

Dve zeleni lučki, manjka mi še ena – grem v akcijo. Po pogovorih, klicih in elektronski pošti, nekaj zavrnitvah, dobim še četrtega soigralca, ki si želi biti aktiven člen v tej verigi pomoči.

Trgovina E-LeClerc se pozitivno odzove, dovolili so uporabo vozička pred njihovo trgovino, kamor bodo ljudje lahko zbirali pri njih kupljene šolske potrebščine.

Začetke avgusta je in uspelo nam je že izprazniti prvi doniran voziček pomoči. Prav vsakič, ko ga hitim praznit, mi je toplo pri srcu.

Zbirali smo do konca avgusta in zbrano je romalo na CSD, kjer so nas vsakokrat sprejeli odprtih rok in hvaležnostjo. Zdaj so imeli otipljivo pomoč, ki so jo lahko razdeljevali premnogim stiskanim.

Srečna in zadovoljna oddam spisek zbranega v Adri ter hitim s fotoaparatom ovekovečit še en prečudovit večer za našo hišo.

Z menoj naokoli po poteh iskanja načinov pomoči vodim tudi hčer Ano. Ni dovolj samo brati o potrebah, iskati statistiko, slišati o tem. Najbolje je izvedeti iz prve roke, biti na samem kraju dogajanja, tu se tkejo vezi, brišejo solze, izkazuje hvaležnost, premika gore.

In moja ljubezen do nje se še poglobi, ko pri običajnem nakupu v voziček podtakne še kup zvezkov, peresnic, pisal, vodenih barvic, kolaža, blokov…, ker je stiska drugih velika.

Kot je v pismu Jakobu napisano, “vera brez del je mrtva”, tudi prostovoljec mora delati, posojati svoj dar, sredstva, čas, trud, ideje, svoj žar, saj drugače ne more živeti. Vsi smo eno ljudstvo, Božji otroci. V tvoji sreči se skriva tudi moja sreča.

Nič posebnega nisem, samo sanjam in drugih ne pustim umirati. Ne želim, da bi bil kdo prikrajšan, ker sem bila jaz preveč zasedena sama s seboj, ker nisem naredila, kar bi lahko, ker nisem bila pozorna, ker nisem bila sočutna.

V spodbudo mi je naslednja misel, slogan organizacije ADRA: Služimo človeštvu, da bi vsakdo lahko živel življenje, ki je obilno napolnjeno s pravičnostjo, sočutjem in ljubeznijo. Prav takšno, kot ga je zanj sanjal in načrtoval Bog.

Sem Petra, ponosna prostovoljka Humanitarnega društva ADRA Slovenija.”

Hvala tudi vsem vam, ki z nami skupaj sodelujete pri pomoči tistim, ki nas res potrebujemo. Če želite podpreti katerega od naših programov lahko več izveste tukaj na povezavi: https://adra.si/kako-lahko-spreminjas-svet/
[/av_textblock]

[av_masonry_gallery ids=’1476,1475,1468,1471′ caption_elements=’none’ caption_styling=” caption_display=’always’ size=’fixed masonry’ orientation=” gap=’large’ columns=’flexible’ av-medium-columns=” av-small-columns=” av-mini-columns=” items=’10’ paginate=’pagination’ color=” custom_bg=” overlay_fx=’active’ animation=’active’ container_links=’active’ id=” custom_class=” av_uid=’av-jtgy8xg1′]

[av_social_share title=’Share this entry’ style=” buttons=” share_facebook=” share_twitter=” share_pinterest=” share_gplus=” share_reddit=” share_linkedin=” share_tumblr=” share_vk=” share_mail=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av_uid=’av-bfzhk’]

[av_hr class=’invisible’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-jtgy9ivj’ admin_preview_bg=”]

[/av_one_full]

28. aprila smo se skupaj z mladimi adventisti odpravili na Limbarsko goro in okoli Gradiškega jezera, kjer smo …

V ponedeljek in sredo, 6. in 8. maja, vas vabimo na delavnice, kjer boste dobili informacije o:  vaših …

“Nasmehe rišete na obraz, dobri ljudje ste. Hvala vam.” Tako je prejšnji petek mladi Maročan izrazil svojo hvaležnost …

Dobrosrčna pomoč po poplavah se nadaljuje tudi v letu 2024 Vse od začetka katastrofe ADRA Slovenija skupaj z …