DOBRODELNA RAZSTAVA – NOVO ŽIVLJENJE

?OTVORITEV DOBRODELNE RAZSTAVE  ‘NOVO ŽIVLJENJE’ ob Svetovnem dnevu migrantov ?? ???.
?V ponedeljek, 19.12. 2022 smo ADRA Slovenija in APIS Institute / Zavod APIS odprli prodajno razstavo z naslovom ‘NOVO ŽIVLJENJE’, ki je bila organizirana v okviru dogodka ob mednarodnem dnevu migrantov v Atriju ISIM ZRC SAZU (Novi trg 2 , Ljubljana).
.
?️Tokratna razstava nadaljuje prodajno razstavni projekt z naslovom V Ukrajini/Iz Ukrajine (razstavljen v Atriju ZRC junija 2022). Z vašo pomočjo ob nakupu del v humanitarne namene in v podporo umetnicam iz Ukrajine, ki živijo v Sloveniji, začeli skupno sodelovanje in uporabo umetnosti v namen zagovorniških aktivnosti.
.
?️Dela s tokratne razstave z naslovom ‘Novo življenje’ si lahko ogledate v izjemno zanimivem virtualnem prostoru oz. virtualni galeriji KLIK tukaj.
.
?️Toplo priporočamo ogled zgornje virtualne razstave, v kolikor pa se odločite za nakup, izpolnite obrazec na tej povezavi: https://forms.gle/zCJZruLW7nonQX7K6, kjer so opredeljene tudi cene.
.
?Iskreno bomo hvaležni, če informacijo čim širše lahko delite z drugimi, saj to pomeni neposredno podporo našemu skupnemu trudu. ?
.
Že v naprej hvala za vaš angažma. ?

?O razstavi NOVO ŽIVLJENJE
V Slovenijo se je po februarskem napadu na Ukrajino pred nasiljem zateklo mnogo žensk. Tako tem, ki so nenadoma postale begunke, kot tistim, ki so iz države odšle že prej, se je življenje močno spremenilo.
.
Akademske umetnice, mlade perspektivne umetnice ter ljubiteljske slikarke iz Ukrajine, ki živijo v Sloveniji, so ustvarjale umetniška dela na temo življenja po prelomnem februarju 2022.
.
V tematski razstavi, ki nosi naslov Novo življenje, umetnice govorijo o upanju, doživljanju življenja v Sloveniji, spregovorijo o tem, kakšno življenje lahko mislijo v objemu negotovosti, izrazijo, kako jih ta neizprosen čas spreminja.
.
?Avtorice umetniških del: Oryna Fedotova, Iuliia Doroshenko, Liudmyla Chemodanova, Viktoriia Kytaieva, Nastasia Agalarova, Geulla, Mariia Khrystoieva, Yeva Chemodanova, Marharyta Kalyuzhna, Svitlana Shevchenko
??Vsa dela so naprodaj. Razstavo Novo življenje organizira Zavod APIS v sodelovanju s Humanitarnim društvom ADRA Slovenija, ki dela tudi prodaja ([email protected]). Prevod iz ukrajinščine v slovenščino je omogočil Rdeči križ.

Dobro duševno zdravje lahko laično razumemo kot stanje dobrega počutja, ki nam omogoča, da se uspešno spopademo z …

KOORDINACIJA ZA RAZDELJEVANJE FINANČNE POMOČI Pomembno je vedeti, da strokovne nevladne organizacije potrebujemo natančno usklajeno in pravično razdeliti …

25. septembra 2015 so države članice Združenih narodov sprejele Agendo 2030 za trajnostni razvoj. Ta vsebuje tudi 17 …

Program NSSO (Napolnimo Slovenijo s srečnimi otroki) je eden izmed temeljnjih programov, ki ga pri ADRA Slovenija dolgoletno …