NUJNA POMOČ PO NEURJIH V SLOVENIJI

‼️NUJNO ZBIRAMO HUMANITARNO POMOČ – KATASTROFA PO NEURJIH V SLOVENIJI, POSLEDICE SO GROMOZANSKE‼️

Zbiramo nujna sredstva za pomoč‼️Neurje po Sloveniji kot tudi celi Evropi divja že par mesecev, včeraj pa je dokončno prišlo do izjemne škode v številnih mestih in domovih po Sloveniji – Humanitarno društvo ADRA Slovenija kot že preteklih 20 let, tudi tokrat zbira nujno pomoč za odziv na terenu in podporo ljudem po posledicah! Za pomoč Civilni zaščiti v krizi smo v letu 2015 prejeli tudi bronasto priznanje.

‼️Doživeli smo že tornado, potres, gromozansko količino toče, zapore cest, odpihnjene strehe, število prizadetih iz ure v uro narašča – Slovenija že dolgo ni doživela takšne katastrofe. Ljudje v Lučah čakajo na pomoč na svojih strehah. V naši pisarni v Ljubljani, ki je neposredno poleg kliničnega centra, slišimo kako se neprestano oglašajo sirene ter kroži helikopter, ki pomaga na terenu!

‼️Skoraj v vseh občinah po Sloveniji je nastala škoda, pomoč bo dolgoročna in zato se nujno potrebuje tudi finančna sredstva, da lahko ljudem pomagamo tako, kot to najbolj potrebujejo. ADRA Slovenija je v primeru katastrof v Sloveniji vedno ena izmed prvih, kjer se odzivamo strokovno in v skladu z nacionalnim odzivom na vse vrste katastrof. Enako smo storili po poplavah v Bosni, potresu na Hrvaškem, Siriji in Turčiji, še vedno pomagamo po posledicah migrantske krize in tudi tokrat potrebujemo vašo pomoč.
.
‼️Prosimo pomagajte:
🤝Pošljite SMS LJUDJE5 na 1919.
🤝 Nakažite na TRR:
IBAN: SI56 0284 3026 3945 425
BIC: LJBASI2X
Referenca: SI00 2023
Ime prejemnika: HD ADRA Slovenija, Njegoševa 15 1000 Ljubljana
Namen: NEURJE 2023
Koda namena: CHAR
🤝Pomoč s kreditno kartico preko Paypal: https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=3RJJ3E2KBVNG4
‼️🤝 PROSIMO – Delite to objavo‼️

🤝Prosim izpolnite anketo, v kolikor bi želeli prostovoljsko pomagati: https://forms.office.com/e/dp8xqDYpcb
.
V občini Domžale kot tudi drugje so posledice izjemne, par posledic si lahko pogledate na povezavi: https://domzalec.si/kronika/v-domzalski-obcini-kamniska-bistrica-ze-prestopila-bregove-pricakovane-poplave-vecjih-razseznosti/?fbclid=IwAR379tazuIkC5OpV-fbc8YW5z7kIFfLIzT_L9i5ONCO_fgpkICx2e0f9mBQ
.
Vir fotografij: Gasilci Mozirje, 24.UR, FB Mestna Občina Velenje, FB Mestna Občina Vodice, PGD Polhov Gradec

 

25. septembra 2015 so države članice Združenih narodov sprejele Agendo 2030 za trajnostni razvoj. Ta vsebuje tudi 17 …

Program NSSO (Napolnimo Slovenijo s srečnimi otroki) je eden izmed temeljnjih programov, ki ga pri ADRA Slovenija dolgoletno …

Zdi se, kot da vsem srce parajočim zgodbam ob nedavnih neurjih in poplavah, ki so prizadele 86 % …

Pred devetimi leti je narava pokazala svoje zobe Balkanskemu polotoku ter ga zalila z vodam. Na stotine ton …