#BrezOvirDoEnakosti – MEDKULTURNI VEČER

?MEDKULTURNI DOGODEK ČUDOVITO USPEL ?
V ponedeljek 7.11. smo se srečali v prostorih ZRC SAZU na medkulturnem glasbenem dogodku, ki smo ga organizirali ADRA Slovenija in društvo @Medkulturni dialog.
Tokrat so v okviru projekta Brez ovir do enakosti (BODE) nastopale glasbene skupine in govorniki iz različnih držav (Ukrajina, Slovenija, Albanija, Peru, Brazilija) in kulturnim ozadjem za namen ozaveščanja na področju enake obravnave, integracije, socialne vključenosti in zagovorništva. Z medkulturnim dogodkom smo želeli pokazati, kako se lahko glasbo in umetnost uporabi v namen zagovorništva.
.
Ob prijetnem vzdušju smo spoznali tudi nekaj praktičnih načinov, kako opolnomočiti osebe z migrantskim ozadjem ter spregovorili o preteklih aktivnostih iz projekta BODE.
.
Hvala vsem govornikom in nastopajočim za sodelovanje pri ustvarjanju lepše, bolj strpne in pravične družbe v Sloveniji. Predvsem hvala tudi @ZRC SAZU za sponzorstvo pri uporabi prostora.
.
V ta namen smo pripravili tudi video poročilo aktivnosti iz projekta BODE, ki si ga lahko ogledate na YouTube kanalu tukaj: https://youtu.be/MwY_OD14opU
Projekt BODE/Brez ovir do enakosti (Marec 2022 – November 2022) financira Active Citizens Fund v Sloveniji, podprt iz strani Norway Granta iz držav Norveške, Islandije in Lihtenštajna.
.
Izvajata Humanitarno društvo ADRA Slovenija(ADRA.si/BODE) in Društvo Medkulturni dialog (www.MKDIA.org).
Združenje SAZAS soudeleženo na prireditvi v dobrodelne namene.

25. septembra 2015 so države članice Združenih narodov sprejele Agendo 2030 za trajnostni razvoj. Ta vsebuje tudi 17 …

Program NSSO (Napolnimo Slovenijo s srečnimi otroki) je eden izmed temeljnjih programov, ki ga pri ADRA Slovenija dolgoletno …

Zdi se, kot da vsem srce parajočim zgodbam ob nedavnih neurjih in poplavah, ki so prizadele 86 % …

Pred devetimi leti je narava pokazala svoje zobe Balkanskemu polotoku ter ga zalila z vodam. Na stotine ton …