Medkulturni umetniški dogodki: Mostovi raznolikosti v akciji

V preteklem mesecu smo z velikim veseljem in ponosom organizirali kar dva medkulturna dogodka, ki sta združila ljubitelje kulture, umetnosti in kulinarike. Oba dogodka sta se odvila v okviru projekta Women for Women (W4W), katerega donator in podpornik projekta je The L’Oréal Fund for Women. Poglejmo, kako smo skozi umetnost in kulinariko stkali mostove med različnimi kulturami. 

Turški glasbeni dogodek: glasba brez meja 

Turški glasbeni večer je zaživel in nas popeljal na pot, kjer smo ustvarjali prostor za dialog med različnimi kulturami ter oblikovali mostove razumevanja. Geslo večera, “umetnost = dialog = umetnost,” je postalo srce prireditve, kjer smo dojeli moč glasbe kot univerzalnega jezika, ki združuje ljudi iz različnih delov sveta. 

Posebno ganljiv trenutek je bil nastop ženskega zbora, ki je bil pravi odsev raznolikosti. Ženske različnih okolij so združile svoje glasove v harmonijo, ki je presegla kulturne in jezikovne razlike. Njihov skupen nastop je bil izjemno močno sporočilo enotnosti in raznolikosti. 

Hvala vsem, ki ste prispevali k temu edinstvenemu večeru in sodelovali pri soustvarjanju dialoga skozi glasbo. Nadaljujmo s širjenjem ideje, da umetnost lahko povezuje svet, ne glede na meje in različnosti. 

Medkulturna kuharska delavnica: okusi Latinske Amerike ter Turčije 

Druženje ob medkulturni kuharski delavnici je bilo prav tako nepozabno doživetje! Pretekli teden smo se zbrali, da bi raziskali čare latinsko-ameriške kulinarike in se obenem spoznavali z različnimi kulturami. Vonj po začimbah in okusi po različnih jedeh so nas popeljali na pravo kulinarično popotovanje. 

Dogodek ni bil le priložnost za učenje novih kuharskih trikov, temveč tudi za izmenjavo izkušenj in deljenje smeha ob skupnem ustvarjanju okusnih jedi. Na koncu smo se vsi zbrali, da bi okusili plodove našega skupnega truda in doživeli edinstveno točko presenečenja, ki jo je pripravila Luise Polanco, izjemna mehiška slikarka. 

Hvala vsem, ki ste sodelovali in prispevali k uspehu teh dogodkov! Upamo, da bomo kmalu imeli priložnost ponoviti takšna nepozabna srečanja. Kuharsko delavnico je omogočila tudi podpora FIHO – Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij.

Zahvala gre vsem sodelujočim in soorganizatorjem dogodkov, brez katerih ti večeri ne bi bili mogoči, KUD Pomoča skleda, društvo Medkulturni dialog in Latinsko društvo Slovenije. Veseli smo, da smo skupaj ustvarili nekaj posebnega. 

Dobrosrčna pomoč po poplavah se nadaljuje tudi v letu 2024 Vse od začetka katastrofe ADRA Slovenija skupaj z …

Draga skupnost in prostovoljci, Zaposleni društva ADRA Slovenija izražamo iskreno zahvalo vsakemu posamezniku, ki je stopil v ospredje …

ZAČETEK AKTIVNOSTI PROJEKTA BODE+ Sporočamo, da je odprta ‘INFO-PISARNA’ za osebe z migrantskim ozadjem.  Projekt Brez ovir do …

Dobro duševno zdravje lahko laično razumemo kot stanje dobrega počutja, ki nam omogoča, da se uspešno spopademo z …