Delavnice za mlade – Meet and Code


ADRA Slovenija bo v mesecu oktrobru izvedla delavnice na različne teme:

– Arduino, programiranje in zmanjševanje neenakosti,  5.9.2021 ob 9.00 v sodelovanju z OŠ Bistrica pri Tržiču.

Dogodek bo izveden v partnerstvu s knjižnico dr. Toneta Pretnarja in OŠ Bistrica pri Tržiču, kjer bodo osnovnošolci od 7.-9. razreda virtualno preko ZOOM platforme s predavateljem spoznavali uporabo mikrokrmilnikov v vsakdanjem življenju. Delavnica bo izvedena pod okvirom projektnega dneva z naslovom ‘Digitalno=realno=normalno.’ znotraj aktivnosti društva ADRA v programu Napolnimo Slovenijo s srečnimi otroki.

Udeleženci bodo spoznali različne vrste mikrokrmilnikov Arduino, uporabo razvojnega orodja za programiranje le teh, upravljanje različnih elektronskih komponent kot so LED svetila, servo motorji, releji, itd, Na praktičnih primerih bomo spoznavali, kaj z mikrokrmilniki upravljamo in kako programiramo delovanje luči, motorjev, naprav, ustvarjamo zvočne signale, itd.

V okviru cilja trajnostnega razvoja 10 – Zmanjšanje neenakosti bomo spoznali različne uporabne pripomočke narejene na podlagi mikrokrmilnikov za pomoč osebam s posebnimi potrebami, kot npr. pametna palica za slepe, naglavna miška, ipd. Udeleženci bodo sami poskušali najti zanimive rešitve in ideje za olajšanje življenja in predvsem izobraževanja za osebe s posebnimi potrebami.

– Digitalno ustvarjanje s HTML5 – 19.10.2021 ob 10.00 v sodelovanju za Ljudsko universo Radovljica, PUM.

Obiskovalci Ljudske univerze Radovljica pod programom Projektno učenje za mlajše odrasle ter obiskovalci mladinskega dnevnega centra KamRa med 15. in 24. letom strarosti bodo s predavateljem preko ZOOM platforme govorili o uporabi HTML5 programskega jezika za ustvarjanje digitalnih grafičnih vsebin. Govor bo potekal na teme digitalnega risanja, ustvarjanje in umetnosti z uporabo kode. Udeleženci se bodo naučili kako z uporabo HTML5 ustvarimo grafične vsebine tudi za uporabo na spletnih straneh.

Delavnica bo potekala v okviru projekta Talking Bubles, kjer ADRA Slovenija odpira natečaj stripov za mlade med 14. in 20. letom, ki želijo s svojo kreativnostjo pokazati in navdahniti svet k spremembam in naslavljanju globalnih izzivov izhajajočih iz Agende 2030. Mednarodni natečaj stripov Talking Bubbles poteka v Sloveniji, na Češkem, Portugalskem in na Poljskem v okviru projekta Talking Bubbles. V okviru delavnice Meet and Code pa bomo o risanju stripov spregovorili tudi iz vidika digitalnega ustvarjanja.

Vabimo vas, da spremljate naša socialna omrežja in tudi sami spodbujate vaše najmlajše, da že danes razmišljajo o tem, kako lahko tehnilogija, kodiranje oz. programiranje spreminja naša življenja na boljše – še posebaj življenja oseb s posebnimi potrebami in socialno ogroženih skupin.

@SAPAfrica

@SAP4Good

@TechSoupEurope

@TechSoupSlovenija

#MeetandCode

#TalkingBubbles

#ADRASlovenija

#CodeWeek

Mednarodna partnerstva – projekt Talking Bubbles . V letu 2022 smo zaključili dvoletni Erasmus+ projekt Talking Bubbles v …

Sporočilo za javnost: Čas, da z vseh strani prinesemo upanje in mir v uničeno deželo – ADRA KLIČE …

‼️NUJNA POMOČ PO POTRESU V TURČIJI IN SIRIJI‼️ ℹ️6. februarja je na meji med Turčijo in Sirijo stresel …

Potrebe po podpori ranljivim skupinam, predvsem ženskam in otrokom smo prepoznali tudi v Severni Makedoniji, kamor se je …