Delavnice za mlade – Meet and Code


ADRA Slovenija bo v mesecu oktrobru izvedla delavnice na različne teme:

– Arduino, programiranje in zmanjševanje neenakosti,  5.9.2021 ob 9.00 v sodelovanju z OŠ Bistrica pri Tržiču.

Dogodek bo izveden v partnerstvu s knjižnico dr. Toneta Pretnarja in OŠ Bistrica pri Tržiču, kjer bodo osnovnošolci od 7.-9. razreda virtualno preko ZOOM platforme s predavateljem spoznavali uporabo mikrokrmilnikov v vsakdanjem življenju. Delavnica bo izvedena pod okvirom projektnega dneva z naslovom ‘Digitalno=realno=normalno.’ znotraj aktivnosti društva ADRA v programu Napolnimo Slovenijo s srečnimi otroki.

Udeleženci bodo spoznali različne vrste mikrokrmilnikov Arduino, uporabo razvojnega orodja za programiranje le teh, upravljanje različnih elektronskih komponent kot so LED svetila, servo motorji, releji, itd, Na praktičnih primerih bomo spoznavali, kaj z mikrokrmilniki upravljamo in kako programiramo delovanje luči, motorjev, naprav, ustvarjamo zvočne signale, itd.

V okviru cilja trajnostnega razvoja 10 – Zmanjšanje neenakosti bomo spoznali različne uporabne pripomočke narejene na podlagi mikrokrmilnikov za pomoč osebam s posebnimi potrebami, kot npr. pametna palica za slepe, naglavna miška, ipd. Udeleženci bodo sami poskušali najti zanimive rešitve in ideje za olajšanje življenja in predvsem izobraževanja za osebe s posebnimi potrebami.

– Digitalno ustvarjanje s HTML5 – 19.10.2021 ob 10.00 v sodelovanju za Ljudsko universo Radovljica, PUM.

Obiskovalci Ljudske univerze Radovljica pod programom Projektno učenje za mlajše odrasle ter obiskovalci mladinskega dnevnega centra KamRa med 15. in 24. letom strarosti bodo s predavateljem preko ZOOM platforme govorili o uporabi HTML5 programskega jezika za ustvarjanje digitalnih grafičnih vsebin. Govor bo potekal na teme digitalnega risanja, ustvarjanje in umetnosti z uporabo kode. Udeleženci se bodo naučili kako z uporabo HTML5 ustvarimo grafične vsebine tudi za uporabo na spletnih straneh.

Delavnica bo potekala v okviru projekta Talking Bubles, kjer ADRA Slovenija odpira natečaj stripov za mlade med 14. in 20. letom, ki želijo s svojo kreativnostjo pokazati in navdahniti svet k spremembam in naslavljanju globalnih izzivov izhajajočih iz Agende 2030. Mednarodni natečaj stripov Talking Bubbles poteka v Sloveniji, na Češkem, Portugalskem in na Poljskem v okviru projekta Talking Bubbles. V okviru delavnice Meet and Code pa bomo o risanju stripov spregovorili tudi iz vidika digitalnega ustvarjanja.

Vabimo vas, da spremljate naša socialna omrežja in tudi sami spodbujate vaše najmlajše, da že danes razmišljajo o tem, kako lahko tehnilogija, kodiranje oz. programiranje spreminja naša življenja na boljše – še posebaj življenja oseb s posebnimi potrebami in socialno ogroženih skupin.

@SAPAfrica

@SAP4Good

@TechSoupEurope

@TechSoupSlovenija

#MeetandCode

#TalkingBubbles

#ADRASlovenija

#CodeWeek

ZBIRAMO PRIJAVE ZA SODELOVANJU PRI PROJEKTU BODE – Brez ovir do enakosti Vas zanima kaj je zagovorništvo, kako …

Prostovoljska pomoč

Objava iz dne: 16.5.2022 ZABAVA ZA VSE – Bila je čudovita nedelja . Delavnice psiho-socialne podpore za družine, …

ADRA Slovenija začenja z izvajanjem aktivnosti iz projekta Brez ovir do enakosti (BODE) skupaj z društvom Medkulturni dialog …

Z največjim veseljem in zadovoljstvom vam sporočamo, da je Fardosina družina iz Somalije končno združena. Kot je bilo …