Kriza še ni končana – animirana video vsebina

Izobrazba ni samo osnovna pravica otrok, vendar je to njihova nujna potreba. Vsak otrok potrebuje izobraževanje, saj edino tako lahko doseže svoj polni potencial, razume sebe in svoje okolje ter se bori za svoje pravice.

V kriznih razmerah, kot so naravne situacije, pandemije, oboroženi konflikti in podobno, se izobraževanju otrok še vedno ne namenja dovolj pozornosti in uradne podpore. Trenutno je okoli 262 milijona otrok na svetu, ki nimajo ustreznega dostopa do osnovne in srednje izobrazbe predvsem zaradi kriznih razmer.

ADRA Norveška je v okviru zagovorniške kampanje Every Child. Everywhere. In School. pripravila animirani video, ki spregovori o nekaterih izzivih in pomankljivostih izobraževanja v času kriz, ki si ga lahko pogledate v posnetku.

Končno sporočilo videa je – ‘Kriza še ni končana, vendar je pomembno, da vsem otrokom vsepovsod zagotovimo dostop do kvalitetne in brezplačne osnovne in srednješolske izobrazbe.’

ZBIRAMO PRIJAVE ZA SODELOVANJU PRI PROJEKTU BODE – Brez ovir do enakosti Vas zanima kaj je zagovorništvo, kako …

Prostovoljska pomoč

Objava iz dne: 16.5.2022 ZABAVA ZA VSE – Bila je čudovita nedelja . Delavnice psiho-socialne podpore za družine, …

ADRA Slovenija začenja z izvajanjem aktivnosti iz projekta Brez ovir do enakosti (BODE) skupaj z društvom Medkulturni dialog …

Z največjim veseljem in zadovoljstvom vam sporočamo, da je Fardosina družina iz Somalije končno združena. Kot je bilo …