KOT JE BILO VČASIH

??KOT JE BILO VČASIH??
V okviru Ženskega kluba in zdravstvenega oddelka v projektu Povezani na daljavo smo od marca do konec junija letos organizirali 5 srečanj za malo starejše uporabnike.
.
Prostovoljka društva ADRA Slovenija, Metka Kokalj, že več kot 10 let samoiniciativno vodi prav prijetno medgeneracijsko skupino starejših, ki se imenujejo Leske (in Lešniki) ☺️
.
Na srečanjih smo :
?Se pogovarjali o uporabi različnih spletnih medijev in socialnih omrežjih ter o izzivih pri uporabi pametnega telefona.
? Izpostavili pomembnost telesnega in duševnega zdravja in si pogledali navodila za okrepitev imunskega sistema ter zdravi prehrani.
?Kot včasih smo rofkali že zličkano koruzo in pakirali čaj, ki so ga Leske (in dva Lešnika) nabrale v okolici vasi, kjer živijo.
?Pogledali smo si tudi, kako na preprost način izdelati obrazne maske.
.
Ena od pomembnih tem pogovora je potekala z mag. Sergejo Lombar Bogataj, specialistko klinične psihologije, ki trenutno dela v Psihiatrični bolnišnici Begunje.
.
Mentalno zdravje je v tem času izjemno pomembna tema, zato se moramo o tem več pogovarjati. Hvala pa tudi vam, ki podpirate naše programe, da lahko omogočimo take in podobne aktivnosti, ki se odvijajo v okviru projekta Povezani na daljavo.
.
Pri projektu sodelujejo:
@ADRA Nederland
@adventisti.si
@Trans-European Division of Seventh-Day Adventista, TED
.
Priporočamo branje članka mag. Sergeje Lombar Bogataj na temo duševnega zdravja tukaj: http://www.gorenjskiglas.si/article/20200408/C/200409814/1040/urnike-si-ustvarjamo-na-novo

Mednarodna partnerstva – projekt Talking Bubbles . V letu 2022 smo zaključili dvoletni Erasmus+ projekt Talking Bubbles v …

Sporočilo za javnost: Čas, da z vseh strani prinesemo upanje in mir v uničeno deželo – ADRA KLIČE …

‼️NUJNA POMOČ PO POTRESU V TURČIJI IN SIRIJI‼️ ℹ️6. februarja je na meji med Turčijo in Sirijo stresel …

Potrebe po podpori ranljivim skupinam, predvsem ženskam in otrokom smo prepoznali tudi v Severni Makedoniji, kamor se je …