KOT JE BILO VČASIH

👉🕥KOT JE BILO VČASIH🕥👈
V okviru Ženskega kluba in zdravstvenega oddelka v projektu Povezani na daljavo smo od marca do konec junija letos organizirali 5 srečanj za malo starejše uporabnike.
.
Prostovoljka društva ADRA Slovenija, Metka Kokalj, že več kot 10 let samoiniciativno vodi prav prijetno medgeneracijsko skupino starejših, ki se imenujejo Leske (in Lešniki) ☺️
.
Na srečanjih smo :
🎯Se pogovarjali o uporabi različnih spletnih medijev in socialnih omrežjih ter o izzivih pri uporabi pametnega telefona.
🎯 Izpostavili pomembnost telesnega in duševnega zdravja in si pogledali navodila za okrepitev imunskega sistema ter zdravi prehrani.
🎯Kot včasih smo rofkali že zličkano koruzo in pakirali čaj, ki so ga Leske (in dva Lešnika) nabrale v okolici vasi, kjer živijo.
🎯Pogledali smo si tudi, kako na preprost način izdelati obrazne maske.
.
Ena od pomembnih tem pogovora je potekala z mag. Sergejo Lombar Bogataj, specialistko klinične psihologije, ki trenutno dela v Psihiatrični bolnišnici Begunje.
.
Mentalno zdravje je v tem času izjemno pomembna tema, zato se moramo o tem več pogovarjati. Hvala pa tudi vam, ki podpirate naše programe, da lahko omogočimo take in podobne aktivnosti, ki se odvijajo v okviru projekta Povezani na daljavo.
.
Pri projektu sodelujejo:
@ADRA Nederland
@adventisti.si
@Trans-European Division of Seventh-Day Adventista, TED
.
Priporočamo branje članka mag. Sergeje Lombar Bogataj na temo duševnega zdravja tukaj: http://www.gorenjskiglas.si/article/20200408/C/200409814/1040/urnike-si-ustvarjamo-na-novo

ZBIRAMO PRIJAVE ZA SODELOVANJU PRI PROJEKTU BODE – Brez ovir do enakosti Vas zanima kaj je zagovorništvo, kako …

Prostovoljska pomoč

Objava iz dne: 16.5.2022 ZABAVA ZA VSE – Bila je čudovita nedelja . Delavnice psiho-socialne podpore za družine, …

ADRA Slovenija začenja z izvajanjem aktivnosti iz projekta Brez ovir do enakosti (BODE) skupaj z društvom Medkulturni dialog …

Z največjim veseljem in zadovoljstvom vam sporočamo, da je Fardosina družina iz Somalije končno združena. Kot je bilo …