KOORDINACIJSKI SESTANKI – POTRESI NA HRVAŠKEM


ADRA Slovenija že od prvega potresa 29.12.2021 zbira pomoč za blaženje hudih posledic na Hrvaškem.

Zaradi potreb po koordinaciji, posvetu in podpori pri odzivu na potrese, bomo iz ADRA Slovenija od 11.1.2021 na kratkem posvetu na terenu z ekipo ADRA Hrvaška.

ADRA Hrvaška trenutno z večjim številom lokalnih prostovoljcev nudi pomembno pomoč z materialnimi donacijami, hrano, gradbenim materialom, hrano za živali, zatočišči in skrbi za različne potrebe prizadetim osebam po potresu. Prekrivali so strehe, delali manjše gradbene adaptacije, predvsem pa koordinirajo humanitarni odziv posameznikov in podjetij.

V načrtih je pripraviti organiziran odziv v smislu sistematizirane informacijske podpore in psihološko-socialne podpore (PSS) prizadetim osebam na območju mesta Gline. Koordinacija humanitarne pomoči poteka na območjih vasi Majski Trtnik, Glinski Trtnik, Ravno Rašće, Roviška, Drenovas Banksi, Martinovići, Dragotina, Bijele Vode, Vlahović. Odziv je zelo otežen, kjer so vasi zelo razpršene, do nekaterih prebivalcev pa je pot skoraj nedostopna.

ADRA Slovenija mora dobro razumeti dejansko stanje in potrebe tako lokalnega prebivalstva kot tudi ekipe ADRA Hrvaška, da lahko zbere pomoč v ta namen. Iz tega razloga sta programska vodja Ana Kristovič in predsednica društva Katja Kotnik odšli na daljši posvet in koordinacijo na terenu.

V naslednjem dneh bomo poročali o dejanskem stanju in potrebah lokalnih prebivalcev.

Vsi, ki še niste pozabili na vse osebe, ki jih je potres prizadel, vas še vedno pozivamo, da se skupaj z nami pomagate odzvati in podpreti odziv ADRA Hrvaška. Velika potreba je po finančnih sredstvih, da se ves humanitarni odziv lahko izvede. Računamo, na vašo podporo, ki jo lahko nudite na sledeče načine:

  1. Nakazilo preko TRR računa

IBAN:  SI56 6100 0001 0278 952
BIC: HDEL SI 22
Referenca: SI00 2020
Ime prejemnika: HD ADRA Slovenija, Njegoševa 15 1000 Ljubljana
Namen: POTRES HR
Koda namena: CHAR

2. Ali z Viso ali Mastercardom preko Paypala na povezavi: https://www.paypal.com/donate?hosted_button_id=3RJJ3E2KBVNG4

  • Za PayPal povezavo lahko skenirate spodnjo QR kodo.

3. Pošljite besedo LJUDJE5 preko SMS-a na 1919 in darujte 5€ za odziv. (Velja za uporabnike A1 in Bob, Telekoma,  in Telemacha).

.

Iskreno hvala vsem, ki sodelujete in vam je mar za ljudi, ki res potrebujejo pomoč dolgoročno.
Skupaj nam bo tudi tokrat uspelo.?
.
Vaša podpora je v tem trenutku res pomembna, saj se bo potrebovalo veliko pomoči, da se preko odziva na terenu lahko pomaga prizadetim.

#PrayForCroatia #PomagamPomagati #SočutjePravičnostLjubezen

Mednarodna partnerstva – projekt Talking Bubbles . V letu 2022 smo zaključili dvoletni Erasmus+ projekt Talking Bubbles v …

Sporočilo za javnost: Čas, da z vseh strani prinesemo upanje in mir v uničeno deželo – ADRA KLIČE …

‼️NUJNA POMOČ PO POTRESU V TURČIJI IN SIRIJI‼️ ℹ️6. februarja je na meji med Turčijo in Sirijo stresel …

Potrebe po podpori ranljivim skupinam, predvsem ženskam in otrokom smo prepoznali tudi v Severni Makedoniji, kamor se je …