Jonas se sprašuje: ‘ALI BODO MOJI TRIJE OTROCI PREŽIVELI?’


Eritrejec Jonas se sprašuje: ‘ ALI BODO MOJI TRIJE OTROCI PREŽIVELI?’


Eden najpomembnejših trenutkov v življenju je takrat, ko zremo v oči nekomu, ki je osvobojen, rešen, ozdravljen in končno srečen. Vedno ne moremo sodelovati, ampak danes lahko pomagamo omogočiti pot v svobodo Jonasovi družini –  kjer jih ne bodo ogrožale bolezni, lakota in preganjanja. Sanje o življenju, varnosti, novih začetkih in upanju se lahko uresničijo!

Jonas se sprašuje, ali bodo njegovi trije otroci preživeli? Razmišlja, kako bi bilo, če bi lahko živeli na varnem in obiskovali šolo. Sanja sanje o življenju, varnosti, novih začetkih in upanju. Je eden tistih staršev, ki tvegajo svoje življenje v iskanju preživetja za svojo družino. Kot bivši vojak, ki so ga preganjali v Eritreji, se je odločil za skrajni izhod v težki situaciji. Vkrcal se je na prenapolnjeno ladjo, ki je preko Sredozemskega morja plula v Italijo. Zaradi prevelike teže je ladja potonila. Imel je srečo, da so ga lahko rešili.

Ko je Jonas pobegnil iz Eritreje, se je začelo obdobje zastraševanj in groženj za njegovo soprogo Jasmin in njegove tri otroke. Fantka štejeta tri in pet let, deklica pa devet let. Zaradi nenehne nevarnosti so pobegnili v Etiopijo. Življenje v begunskem taborišču je težko, saj pomanjkanje hrane in izbruhi bolezni ogrožajo vse, predvsem pa najmlajše. Rumena mrzlica, malarija in tuberkoloza nenehno prežijo na mlada življenja. Velikokrat so lačni. V nevzdržnih razmerah živijo že štiri mesece.

Jonas je bil pred osmimi meseci premeščen iz Italije v Slovenijo, kjer je dobil status mednarodne zaščite. Republika Slovenija je po skrbnem preverjanju odobrila tudi Jonasovo prošnjo za združitev družine. Nenehno misli nanje. Občasno se slišijo. Za združitev družine potrebuje 3.000 evrov, ki jih kot begunec, ki je za seboj pustil vse, seveda nima od kod vzeti. Želi si naučiti jezika in ostati v Sloveniji, saj je varna država in ve, da bo njegova družina tukaj lahko živela. V Sloveniji jih ne bodo ogrožale bolezni, lakota in preganjanja. Sanje o življenju, varnosti, novih začetkih in upanju se lahko uresničijo. (Imena so zaradi varnosti spremenjena.)

Slika prikazuje Jonasovo družino iz Eritreje.

Finančna pomoč je tukaj nujna za cel postopek, zato lahko

pošljete SMS z besedo LJUDJE5 na 1919
ali nakažete znesek na:

IBAN: SI56 6100 0000 7360 804
BIC: HDEL SI 22
Referenca: SI00 2018
Ime prejemnika: HD ADRA Slovenija, Njegoševa 15 1000 Ljubljana
Namen: ZDRUŽEVANJE 2019
Koda namena: CHAR

Hvala, ker pomagate pomagati!

ZBIRAMO PRIJAVE ZA SODELOVANJU PRI PROJEKTU BODE – Brez ovir do enakosti Vas zanima kaj je zagovorništvo, kako …

Prostovoljska pomoč

Objava iz dne: 16.5.2022 ZABAVA ZA VSE – Bila je čudovita nedelja . Delavnice psiho-socialne podpore za družine, …

ADRA Slovenija začenja z izvajanjem aktivnosti iz projekta Brez ovir do enakosti (BODE) skupaj z društvom Medkulturni dialog …

Z največjim veseljem in zadovoljstvom vam sporočamo, da je Fardosina družina iz Somalije končno združena. Kot je bilo …