Ministrstvo podprlo ADRA program pomoči Ukrajini

👉PARTNERSTVA ZA DOSEGANJE CILJEV👈
– PODPORA MZZ OB ODZIVU NA KRIZO V UKRAJINI
.
Ministrstvo za zunanje zadeve RS / Slovenian Ministry of Foreign Affairs je danes prevzelo delo ukrajinske umetnice Olhe Padovske z naslovom Tesnoba (olje, platno). Delo smo v društvu ADRA in sodelovanjem APIS Institute / Zavod APIS prodajali v razstavi z naslovom ‘Iz Ukrajine’.
.
Na Ministrstvu so z nakupom simbolično želeli pokazati podporo ukrajinski kulturi in umetnosti, kar nakazuje na njihovo zavezo, da bodo v prihodnje razvijali programe in razvojno delo na tako državnem kot lokalnem nivoju za pomoč Ukrajini.
.
Andrej Berginc, vodja Sektorja za javno diplomacijo in mednarodno sodelovanje v kulturi, je v pogovoru z umetnico in predsednico društva ADRA, izpostavil: ”Ko pomislimo na rekonstrukcijo in obnovitev Ukrajine po vojaškem spopadu, veliko razmišljamo o ponovni vzpostavitvi infrastrukture, gospodarstva in podobno. V resnici pa je izjemnega pomena, da podpremo rekonstrukcijo umetniških in kulturnih programov države, saj so le-ti ključni elementi identitete nekega naroda. ”
.
V organizaciji ADRA na mednarodnem nivoju močno verjememo v partnerstva na lokalnem, državnem in mednarodnem nivoju za doseganje ciljev pri opozarjanju na probleme v družbi. V svojih programih spodbujamo uporabo umetnosti in kulturne dejavnosti za zagovorniške aktivnosti in boju proti nasilju in nepravičnosti.
.
🖼UMETNIŠKA DELA SO ŠE NA VOLJO ZA NAKUP🖼: Tukaj si lahko ogledate dela ukrajinskih umetnic, ki so na voljo za nakup: https://forms.gle/76CgcyzpkWCckVdj9
.
Več o odzivu ADRA Slovenija na ukrajinsko krizo: www.adra.si/ukrajina
.
.

NSSO

POSPREMIMO TUDI LETOS OTROKE  SKUPAJ V ŠOLO . V Humanitarnem društvu ADRA Slovenija bomo v okviru dolgoletnega programa …

En svetovni dan beguncev – ADRA cel teden v posebni akciji . 20.6. – ko se obeležuje Svetovni …

ZBIRAMO PRIJAVE ZA SODELOVANJU PRI PROJEKTU BODE – Brez ovir do enakosti Vas zanima kaj je zagovorništvo, kako …

Prostovoljska pomoč

Objava iz dne: 16.5.2022 ZABAVA ZA VSE – Bila je čudovita nedelja . Delavnice psiho-socialne podpore za družine, …