IC4LoP – akcijski projekti na temo aktivnega globalnega državljanstva in migracij


V društvu ADRA Slovenija smo v letu 2020 priključili mednarodni iniciativi za kolektivne akcijske projekte mladih pod okriljem projekta ‘IC4LoP- mednarodni državljani za lokalne perspektive’ (VEČ TUKAJ), katerega partner v Sloveniji je tudi Zavod Voluntariat. Projekt spodbuja socialno vključevanje in poglabljanje aktivnega državljanstva mladih preko njihovih lastnih izkušenj ter skozi globalno učenje. Teme, katerih se bomo dotaknili so doseganje ciljev trajnostnega razvoja (CTR) in aktivno sodelovanje pri integraciji ter razumevanju migracij.

V okviru sodelovanja pri projektu IC4LoP se bo preko spletnih platform ozaveščalo o CTR s poudarkom na CTR št. 4,10. V začetku oktobra bomo 13.10. v sodelovanju z B&B višja šola v Ljubljani izvedli uvodno predavanje za študente naravovarstvene smeri na temo CTR.

Glavni dogodek pa se bo odvijal 25.10., ko bo potekalo neformalno druženje mladih pod projektom AIGA – SLO (ADRA IN GLOBAL ACTION – SLOVENIA), ‘Trajnostni koraki – pohod do planine Prevala‘, ki združuje kolektivni odziv mladih, globalno učenje, cilje trajnostnega razvoja ter migracije. O točni uri odhoda vas še natančno obvestimo, predviden odhod iz Ljubljane je ob 8.30 zjutraj, srečanje na prehodu Ljubelj pa bo predvidoma ob 9.15. V primeru, da nimate prevoza, lahko ob izpolnjeni prijavi to zabeležite in skupaj bomo poiskali rešitev. OBVEZNA PRIJAVA NA DOGODEK TUKAJ.

Mladi prostovoljci društva ADRA Slovenija in izkušeni pohodniki vas bodo popeljali na planino Prevala. Dobimo se na parkirišču Ljubelj, vzpon po Bornovi poti nadaljujemo do planine Prevala, kar traja 1,5h. Pot je lahka in nezahtevna, omogoča udeležbo tudi neizkušenih pohodnikov.

Na cilju se pogovorimo o akcijah za doseganje trajnostnih ciljev agende 2030 in podelimo svoje izkušnje na področju migracij ter predloge za lažjo integracijo. Udeleženci prejmejo promocijsko darilo projekta IC4LoP. Bolj aktivni in izkušeni pohodniki lahko pot iz planine Prevala nadaljujejo do vrha Begunjščice (Prevala-Begunjščica= 2h) ali do Roblekovega doma (Prevala – Roblekov dom =1,5h).

Vse, ki vas zanima aktivno državljanstvo in cilji trajnostnega razvoja ter migracije se nam na pohodu z naslovom ‘Trajnostni koraki’ lahko pridružite tako, da izpolnite prijavni obrazec TUKAJ: https://forms.gle/dG1QR8JTaeMdNjGM9

Za več informacij nam pišite na info@adra.si

ZBIRAMO PRIJAVE ZA SODELOVANJU PRI PROJEKTU BODE – Brez ovir do enakosti Vas zanima kaj je zagovorništvo, kako …

Prostovoljska pomoč

Objava iz dne: 16.5.2022 ZABAVA ZA VSE – Bila je čudovita nedelja . Delavnice psiho-socialne podpore za družine, …

ADRA Slovenija začenja z izvajanjem aktivnosti iz projekta Brez ovir do enakosti (BODE) skupaj z društvom Medkulturni dialog …

Z največjim veseljem in zadovoljstvom vam sporočamo, da je Fardosina družina iz Somalije končno združena. Kot je bilo …