HAFTOMOVA DRUŽINA JE ZDRUŽENA

Včeraj 5.5.2021 se je Haftom iz Eritreje po več letih truda končno združil s svojo družino. Na letališču se je močno objel s sinovoma in ženo, ki so z vašo pomočjo, IOM in sodelovanjem ADRA Slovenija prišli v varen in topel nov dom.
.
Zaradi nevzdržnih razmer v Haftomovi rodni državi, vojne z Etiopijo in želji, da zaščiti družino ter najde izhod iz začaranega kroga nasilja, preganjanja in prisilnega dela, se je Haftom podal na izredno nevarno pot proti Evropi. Leta 2017 mu je uspelo čez nevarno Sredozemsko pot priti v Evropo. Od takrat se je naučil slovenski jezik, odlično se je integriral v družbo, sodeluje na mnogih področjih in je zelo deloven in zaposlen človek. Več kot leto dni je poskušal urediti dovoljenja, da se združi s svojo družino, zdaj so se njegove sanje končno uresničile.
.
Haftom pravi: ‘Najlepša hvala za vso pomoč,’ mi pa smo presrečni, da nam je skupaj z vami ponovno uspelo pomagati še eni družini, katere življenje bi se lahko izteklo čisto drugače.
.
Hvala vsem iz ?.

Mednarodna partnerstva – projekt Talking Bubbles . V letu 2022 smo zaključili dvoletni Erasmus+ projekt Talking Bubbles v …

Sporočilo za javnost: Čas, da z vseh strani prinesemo upanje in mir v uničeno deželo – ADRA KLIČE …

‼️NUJNA POMOČ PO POTRESU V TURČIJI IN SIRIJI‼️ ℹ️6. februarja je na meji med Turčijo in Sirijo stresel …

Potrebe po podpori ranljivim skupinam, predvsem ženskam in otrokom smo prepoznali tudi v Severni Makedoniji, kamor se je …