ZDRUŽITEV HAFTOMOVE DRUŽINE IZ ERITREJE

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ highlight=” highlight_size=” border=” border_color=” radius=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-4gt0ei’]

[av_heading heading=’‘’ Želim si, da bi moja družina spoznala Slovenijo, da bosta sinova lahko šla prvič v šolo, da jih bom lahko predstavil vsem prijateljem iz Slovenije.’’ ‘ tag=’h2′ link=’manually,http://’ link_target=” style=’blockquote modern-quote’ size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ margin=” padding=’10’ icon_padding=’10’ color=” custom_font=” icon_color=” show_icon=” icon=’ue800′ font=” icon_size=” custom_class=” id=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av-medium-font-size-1=” av-small-font-size-1=” av-mini-font-size-1=”][/av_heading]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-kmjek32w’ admin_preview_bg=”]
9.4.2021

AKCIJA ZBIRANJA SE ZAKLJUČUJE

Hvala vsem iz srca – Akcija je odlično uspela.

Zaključujemo zbiranje za združitev Haftomove družine iz Eritreje, ki je bilo uspešno nad pričakovanji. Zbrali smo dovolj denarja za združitev družine in obenem bo kar nekaj še ostalo za lažjo namestitev in začetek njihovega življenja v Sloveniji. Postopek se zdaj nadaljuje in ko bo Haftomova družina kmalu v Sloveniji, se še enkrat oglasimo z veselo novico.
Za zdaj pa se vam v Haftomovem imenu res lepo zahvaljujemo, ker ste tako odprtosrčno pomagali in podprli njegovo družino. Dan, ko bodo ponovno po več kot 4-h letih združeni bo za njih najsrečnejši in to nebi bilo mogoče brez vas.
Hvala še enkrat.

21.3.2021

ADRA Slovenija vabi, da se nam pridružite pri zbiranju sredstev za Haftomovo družino iz Eritreje.

Haftomova zgodba se prične v Eritreji, kjer je živel z mamo in očetom. Njegovo otroštvo se je hitro končalo. V Eritreji je izbruhnila vojna z Etiopijo. Da sta z mamo lahko preživela, je moral že kot otrok delati na kmetiji.

.

Njegovo življenje je postalo veliko lepše, ko je nekega dne na tržnici zagledal dekle, ki je prodajalo čaje. Bila je ljubezen na prvi pogled. Po poroki sta se jima rodila dva sinova, ki sta danes stara 9 in 7 let.

.

Zaradi nevzdržnih razmer v njegovi rodni državi in želji, da zaščiti družino in najde izhod iz začaranega kroga nasilja, preganjanja in prisilnega dela se je Haftom podal na izredno nevarno pot proti Evropi.

.

Migrantsko pot preko Sredozemskega morja, kjer je od leta 2014 umrlo že več kot 20.000 beguncev in migrantov, so Združeni narodi klasificirali kot najbolj smrtonosno migrantsko pot na svetu. Leta 2017 mu je uspelo priti do Slovenije, kjer si vse od takrat poskuša ustvariti nov dom, ampak za sabo je moral pustiti ženo in dva majhna sinova.

.

Na življenje v Sloveniji se je Haftom hitro privadil, obiskoval je vse tečaje slovenščine, ki so bili na voljo in danes že kar dobro razume in govori slovenski jezik. Postal je prostovoljec pri Mariborski kolesarski mreži, kjer je danes ne samo prostovoljec, ampak tudi pomočnik mehanika in ni ga kolesa, ki ga Haftom ne bi poznal. Leta 2018 se je zaposlil in ker se je pri delu zelo izkazal, je po nekaj mesecih dobil pogodbo za nedoločen čas. Po službi hodi še v šolo za odrasle, v prihodnje pa si želi pridobiti slovensko državljanstvo.

.

Haftom pravi: ”Kljub številnim lepim trenutkom, ki sem jih doživel v Sloveniji, si najbolj samo želim, da bi lahko le te delil tudi s svojo družino. Želim si, da bi moja družina spoznala Slovenijo, da bosta sinova lahko šla prvič v šolo, da jih bom lahko predstavil vsem prijateljem iz Slovenije.”  Veliko raje kot o preteklosti tako razmišlja in govori o tukaj in sedaj in o tem, kakšno bo njegovo življenje, ko se mu bodo v Sloveniji pridružili žena in sinova.

.

Po štirih letih truda in urejanja dokumentov je Haftom končno dobil dovoljenje za združitev z družino. Zdaj čaka samo še na najpomembnejši trenutek v svojem življenju. Zbrati mora dovolj denarja, da se lahko združitev zgodi. V Humanitarnem društvu ADRA Slovenija zato zbiramo sredstva, ki bodo Haftomu omogočila združitev.

 .

Predvideni stroški združitve bodo okoli 3000€, denar pa bi bilo potrebno zbrati čimprej saj izračun in dokumenti za združitev veljajo do sredine maja. Ko bomo pokrili stroške združitve bodo ostala sredstva neposredno namenjena Haftomovi združeni družini za lažji nov začetek.

.

Skupaj zmoremo združiti Haftomovo družino. Prispevke lahko nakažete na sledeče načine:

.

  1. Nakazilo preko TRR:

IBAN: SI56 6100 0001 1934 645

BIC: HDEL SI 22

Referenca: SI00 645

Ime prejemnika: HD ADRA Slovenija, Njegoševa 15 1000 Ljubljana

Namen: HAFTOM 2021

Koda namena: CHAR

Uporabite lahko tudi UPN QR kodo:

.

  1. Nakazilo preko PayPala z Viso ali Mastercard –

https://www.paypal.com/donate?hosted_button_id=7SNQJQL47UG38

Skenirajte QR kodo, ki vas vodi do PayPala:

Podjetja, ki imate vprašanja za donatorsko potrdilo, nam lahko pišete na katja.kotnik/at/adra.si  (040 852 007) ali kontaktirate aljosa_senekovic/at/yahoo.com (040 222 204). Več o akciji na FB ADRA Slovenija.

POMEMBNO: Slikovno gradivo se lahko kopira in uporablja samo z dovoljenjem avtorja oz. društva ADRA Slovenija.
[/av_textblock]

[av_masonry_gallery ids=’2141,2142,2143,2144,2145′ caption_elements=’none’ caption_styling=” caption_display=’always’ size=’fixed masonry’ orientation=” gap=’large’ columns=’flexible’ av-medium-columns=” av-small-columns=” av-mini-columns=” items=’10’ paginate=’pagination’ color=” custom_bg=” overlay_fx=’active’ animation=’active’ container_links=’active’ link_dest=” lightbox_text=” lazy_loading=’disabled’ id=” custom_class=” av_uid=’av-jtgy8xg1′]

[av_social_share title=’Share this entry’ style=” buttons=” share_facebook=” share_twitter=” share_pinterest=” share_gplus=” share_reddit=” share_linkedin=” share_tumblr=” share_vk=” share_mail=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av_uid=’av-1uqqje’]

[av_hr class=’invisible’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-jtgy9ivj’ admin_preview_bg=”]

[/av_one_full]

28. aprila smo se skupaj z mladimi adventisti odpravili na Limbarsko goro in okoli Gradiškega jezera, kjer smo …

V ponedeljek in sredo, 6. in 8. maja, vas vabimo na delavnice, kjer boste dobili informacije o:  vaših …

“Nasmehe rišete na obraz, dobri ljudje ste. Hvala vam.” Tako je prejšnji petek mladi Maročan izrazil svojo hvaležnost …

Dobrosrčna pomoč po poplavah se nadaljuje tudi v letu 2024 Vse od začetka katastrofe ADRA Slovenija skupaj z …