GLOBALNA KAMPANJA: Vsak otrok. Vsepovsod. V šoli.


Vsak otrok. Vsepovsod. V šoli.

Izobraževalce povsod po svetu velikokrat spremlja močni citat Kofi Atta Annana, diplomata iz Gane. Močni zagovornik človekovih pravic je med drugimi prelomnimi in pomembnimi prispevki k družbenemu napredku in prejemu Nobelove nagrade leta 2001, izgovoril nekaj kar močno odmeva še danes:

“Znanje je moč. Vedenje osvobaja. Izobrazba je osnova napredka v vsaki družbi, v vsaki družini.”

Napredek je tudi danes nekaj nujnega za svetovno družbo, v kolikor želi obstati v prihodnosti, katero otroci gradijo že danes.

ADRA trdno verjame, da imajo vsi otroci, ne glede na raso, starost, narodnost, spol, vero ali poreklo pravico do zaslužka in dokončanja izobrazbe, ter da je šolanje prepoznavanje vrednosti in potenciala vsakega posameznega otroka. Žal pa je danes še vedno 262 milijon otrok in mladih, ki jim je ta pravica odvzeta.

ADRA Slovenija pod okriljem globalne mreže, ki deluje v 135 državah po svetu, zavzema za univerzalni dostop do šolanja. S kampanjo Every child. Everywhere. In school. (Vsak otrok. Vsepovsod. V šoli.) želimo poslati nujen poziv voditeljem po vsem svetu. Celotna mednarodna mreža ADRA želi v prvi fazi doseči 1 milijon podpisov do junija 2020. S tem želimo celotno populacijo ozavestiti o svetovni problematiki in doseganju Agende 2030 članic Združenih narodov in še posebaj o cilju trajnostnega razvoja številka 4 – Kakovostno izobraževanje.

Naša iniciativa se glasi: ”Dodajte svoje ime in se pridružite globalnemu gibanju za zagotavljanje, da vsak otrok, vsepovsod lahko obiskuje šolo in zaključi izobrazbo, s katero dobi upanje za boljšo prihodnost!”

Na raznih stojnicah in družbenih udejstvovanjih lahko posamezniki lastnoročno podpišejo peticijo in povzdignejo svoj glas z: “Želim, da se svetovni voditelji zavežejo k zagotavljanju tega, da imajo vsi otroci, najstniki in mladostniki dostop do brezplačne, pravične in kvalitetne osnovne in srednje izobrazbe. ”

Če se tudi vi ne strinjate s tem in mislite, da si vsi otroci po svetu zaslužijo priložnost do kvalitetne izobrazbe, potem vas vabimo da podpišete globalno peticijo organizacije ADRA kar lahko to preprosto naredite na https://inschool.adra.org/petition !

#EveryChildEverywhere In School.

Mednarodna partnerstva – projekt Talking Bubbles . V letu 2022 smo zaključili dvoletni Erasmus+ projekt Talking Bubbles v …

Sporočilo za javnost: Čas, da z vseh strani prinesemo upanje in mir v uničeno deželo – ADRA KLIČE …

‼️NUJNA POMOČ PO POTRESU V TURČIJI IN SIRIJI‼️ ℹ️6. februarja je na meji med Turčijo in Sirijo stresel …

Potrebe po podpori ranljivim skupinam, predvsem ženskam in otrokom smo prepoznali tudi v Severni Makedoniji, kamor se je …