Pozdravljeni!

Na tej strani lahko dobite podatke o 1. PIŠKOTKI in 2. POLITIKO VAROVANJA ZASEBNOSTI

1. Piškotki

Na spletnem mestu www.adra.si uporabljamo piškotke. Piškotki (ang. Cookies) so majhne datoteke, ki jih strežnik naloži na vaš računalnik. Vsak piškotek je edinstven za vaš spletni brkljalnik. Vsebuje anonimne informacije kot so identifikacijska številka, ime strani in nekaj številk in črk.

Zakaj uporabljamo piškotke?Piškotki se uporabljajo v različne namene. Med drugim omogočajo hitrejše delovanje strani, izboljšajo uporabniško izkušnjo in omogočajo ugotavljanje navad uporabnikov. Na spletnem mestu www.adra.si piškotke uporabljamo za hitrejše delovanje spletnega mesta in boljšo uporabniško izkušnjo. To so piškotki, ki jih namesti naš CMS (sistem za upravljanje z vsebinami). Uporabljamo tudi storitev Google Analytics, ki nam omogoča anonimno spremljanje gibanja obiskovalcev po spletnem mestu.

Piškotki, ki se namestijo na vaš računalnik ob obisku spletnega mesta: www.adra.sihas_js – Piškotek, ki spletnemu mestu safe.si pove ali imate vključen Javascript v nastavitvah brskalnika. Omogoča, da se vašemu brskalniku vsebina posreduje na primeren način. Piškotek se izbriše, ko zaprete brskalnik.

Simple_cookie_compliance_dismissed – Piškotek, ki ga namesti spletno mesto safe.si. Piškotek spletnemu mesto pove, da ste se strinjali z uporabo piškotkov. Piškotek se izbriše po treh mesecih po namestitvi.

_ga – Piškotek storitve Google Analytics. Piškotek se uporablja za razlikovanje med uporabniki in sejami. Piškotek se posodobi vsakič, ko se podatki pošljejo Google Analytics. Piškotek se izbriše 2 leti po namestitvi.

_gat – Piškotek storitve Google Analytics. Piškotek se uporablja za uravnavanje števila poslanih zahtevkov Google Analytics. Piškotek ne vsebuje informacij o uporabniku. Piškotek se izbriše 10 minut po namestitvi.

Kako odstraniti piškotke?

Piškotke lahko odstranite v nastavitvah vašega brskalnika. Podrobna navodila:

2. POLITIKA VAROVANJA ZASEBNOSTI HUMANITARNEGA DRUŠTVA ADRA SLOVENIJA

Vaše osebne podatke bomo varovali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov OZ. Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR – General Data Protection Regulation) ter jih uporabljali samo za namene komuniciranja z vami ter pošiljanje sporočil, v kolikor ste izrazili željo, da vas vključimo v bazo prejemnikov naših e-novic, ste naši člani društva ali donatorji. Za točnost podatkov, ki jih posredujejo naši uporabniki, ne odgovarjamo. Vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali ali prodali tretji osebi.

Za vsa dodatna vprašanja v povezavi z našo politiko zasebnosti nam lahko pišete na info[at]adra.si . Upravljalec vaših osebnih podatkov je Humanitarno društvo ADRA Slovenija, Njegoševa 15, 1000 Ljubljana.

Podatki, ki jih zbiramo od vas so sledeči:

Email naslov

Ime in priimek

Naslov

V določenih primerih, če to delite z nami tudi telefonsko številko.

Glavni nameni, za katere se osebni podatki zbirajo:

  • obveščanje o delovanju HD ADRA Slovenija in
  • obveščanju o zbiralnih akcijah za namene izvajanja aktivnosti HD ADRA Slovenija.
  • hranjenje v evidenci/databazi donatorjev ALI članov ALI naročnikov obvestil ALI mailchimp platformo za pošiljanje novičnika.

Obisk spletne strani

Ob vsakem obisku spletne strani na spletnem strežniku se avtomatsko shranjuje dnevniška datoteka spletnega strežnika (npr. IP številka – številka, ki identificira posamezen računalnik oz. drugo napravo na spletu; verzija brskalnika, čas obiska in podobno). Te podatke obdelujemo z namenom vodenja statistike obiskov na naši spletni strani.

Tako zbranih podatkov ne obdelujemo posebej in jih ne povezujemo z drugimi podatki.

Uporabo spletnih strani in uporabo spletnih aplikacij na spletnih straneh štejemo kot soglasje obiskovalca spletne strani, da se strinja s temi splošnimi pogoji uporabe. V kolikor se kot obiskovalec spletne strani ne strinjate s temi pogoji, spletne strani ne uporabljajte.

ADRA Slovenija si pridržuje pravico do spreminjanja, dodajanja ali odstranitve vsebin ali aplikacij na spletnih straneh brez predhodnega opozorila in ne prevzema odgovornosti za kakršne koli posledice takšnih sprememb.

Vse vsebine, grafični in drugi elementi na spletnih straneh so predmet avtorske zaščite ter drugih oblik zaščite intelektualne lastnine.

Prijava na novice

Na spletnih straneh so objavljene tudi povezave, ki kažejo na spletne strani drugih pravnih oseb. Na delovanje teh strani in na njihovo vsebino ADRA Slovenija ne more vplivati in ne sprejema nikakršne odgovornosti za točnost tam objavljenih informacij in vsebin.

Na naših spletnih straneh se lahko naročite na prejemanje e-novic, ki vsebujejo obvestila s področja prostovoljstva, vabila na dogodke ter ponudbe storitev ter dogajanja v okviru naših programov.

Ob vaši privolitvi lahko shranimo kopijo našega elektronskega sporočila oz. podatke na stežniku WordPress, v katerem ste s klikom podali privolitev za prejemanje novic, elektronski naslov oz. svoje podatke, iz katerega je bila ta  privolitev podana in datum privolitve. Kopijo privolitve hranimo kot dokazilo o vaši privolitvi za obdelavo osebnih podatkov.

Za pošiljanje e-novic uporabljamo Mailchimp platformo in gmail ponudnika, kjer je shranjen vaš e-poštni naslov in osebni podatki.

Od prejemanja novic se lahko kadarkoli odjavite, tako da kliknete na ustrezno povezavo, ki se nahaja na dnu vsakokratnih novic ali tako, da nam pišete na info@adra.si. V primeru odjave vašega elektronskega naslova in osebnih podatkov ne bomo več uporabljali za pošiljanje novic.

V primeru vaše odjave bomo zgolj hranili še kopijo vaše privolitve (ki vsebuje tudi vaš elektronski naslov), in sicer še toliko časa, kot smo na podlagi predpisov še lahko pozvani k njeni predložitvi. Tovrstno hrambo kopije vaše privolitve utemeljujemo s svojim »zakonitim interesom«, saj lahko zgolj na ta način zagotavljamo dokaz, da smo vaš elektronski naslov do vaše odjave zakonito uporabljali za posredovanje novic. Posameznik, ki se ne strinja, da se njegovi osebni podatki hranijo določeno obdobje na podlagi zakonitega interesa, ima pravico do ugovora pri Informacijskem pooblaščencu.

Vaša potrditev velja do preklica.

Kadarkoli lahko pisno ali preko e-maila info@adra.si zahtevate, da trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke.

Obdobje hrambe

Rok hrambe osebnih podatkov je 10 let, kar utemeljujemo z veljavno zakonodajo (Zakon o prostovoljstvu) in s svojim »zakonitim interesom«, saj lahko zgolj tako izpolnimo svoje zaveze do financerja.

Vaše podatke bomo hranili tako dolgo, dokler je vaš račun aktiven ali dokler je to potrebno, da vam zagotavljamo storitve. Vaše podatke lahko hranimo tudi še po tem, ko prenehate uporabljati storitve oziroma dokler ne prekličete vašega soglasja. Vaše podatke bomo hranili in jih po potrebi uporabili za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti ali za reševanje morebitnih sporov.

Posameznik, ki se ne strinja, da se njegovi osebni podatki hranijo določeno obdobje na podlagi zakonitega interesa, ima pravico do ugovora pri Informacijskem pooblaščencu.

Kaj je obdelava osebnih podatkov?

Obdelava osebnih podatkov pomeni kakršnokoli delovanje ali niz delovanj, ki se izvaja v zvezi z osebnimi podatki, ki so avtomatizirano obdelani ali ki so pri ročni obdelavi zbirke osebnih podatkov ali so namenjeni vključitvi v zbirko osebnih podatkov, zlasti zbiranje, pridobivanje, vpis, urejanje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, preklic, vpogled, uporaba, sporočanje, razkritje s prenosom, sporočanje, širjenje ali drugo dejanje na razpolago, razvrstitev ali povezovanje, blokiranje, anonimiziranje, izbris ali uničenje: obdelava je lahko ročna ali avtomatizirana.

Do ostalih informacij in Pravilnika o zaščiti osebnih podatkov na društvu ADRA Slovenija lahko dostopate na sedežu društva ali po objavi na www.adra.si

Veljavnost in možnost spremembe Politike varovanja zasebnosti

Politika varovanja zasebnosti stopi v veljavo z dnem podpisa. Veljavna Politika varovanja zasebnosti bo dostopna v prostorih društva ADRA Slovenija (Njegoševa c 15, 1000 Ljubljana) in bo objavljena na naši spletni strani. Pridržujemo si pravico, da predmetno Politiko varovanja zasebnosti po potrebi občasno prilagodimo dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov.

Ljubljana, 1. 1. 2019