Dostop do kakovostnega izobraževanja

Pandemija COVID-19 je vsem otrokom in mladim približala problem dostopa do kakovostnega šolanja. V času številnih omejitev, skrbi za zdravje in dobro počutje sošolcev, staršev, babic in dedkov so se otroci globalno soočili s problemom, ko ne moreš obiskovati šole, nimaš osebnega stika z učiteljem in učno snovjo.

ADRA Mladi za mlade - izobraževanje v času kriz
Tudi Platforma SLOGA je pripravila prispevek glede projekta ADRE: Mladi za mlade – Izobraževanje v času kriz

ADRA Slovenija, kot tudi mednarodna mreža ADRA, katere del je, velik del svojega poslanstva posveča dostopu do kakovostnega izobraževanja. Zavzemamo se za to, da imajo vsi otroci, vsepovsod, dostop do kakovostnega izobraževanja. Brez dostopa do kakovostnega izobraževanja za vse, tako v mirnih kot v kriznih časih, ne moremo uresničiti Cilja trajnostnega razvoja 4 – Kakovostno izobraževanje. Dostop je tisti, ki daje možnost vsakemu otroku, da razvije svoj polni potencial in se počuti varnega. Za dostop do kakovostnega izobraževanja je potrebno le-temu nameniti dovolj pozornosti kot tudi vlaganja tako v finančnem smislu kot tudi vlaganja v človeški potencial. S tem bomo pripomogli tudi k zmanjševanju neenakosti in zagotavljanju enakosti spolov.

Več si lahko ogledate v spodnjem videu, ki je nastal v okviru projekta »Za odprto, pravično in trajnostno Evropo v svetu – Projekt predsedovanja EU 2020–2022«.