Delavnica BC Naklo »Mladi za mlade – izobraževanje v času kriz«

Na tokratni delavnici, s prvimi letniki Biotehniške centra Naklo, smo razpravljali o izzivih in možnih rešitvah za dostop do izobraževanja v izrednih razmerah.

Delavnica BC Naklo 1NSkupaj smo preučili kako izobraževanje pomembno vpliva na izhod iz revščine, varnost otrok in mladih ter na odpravljanje neenakosti. Ugotovili smo, da izobraževanje ne spominja le življenje posameznika temveč lahko pomembno vpliva na celotno družino kot tudi družbo kot celoto. Tehnološke inovacije, napredek na področju zdravja kot tudi trajnostni razvoj ni mogoč brez dostopa do kakovostnega izobraževanja za vse.

V zadnjih dveh letih se je dostop do izobraževanja spremenil tudi v Sloveniji. Izobraževanje na daljavo je prineslo številne izzive kot tudi nekaj pozitivnih posledic. Vendar so se vsi dijaki strinjali, da druženja s prijatelji, osebnega stika z učiteljem ter razlage snovi v živo, na žalost učenje na daljavo ne more zamenjati.

Dodali so zanimiv predlog, ki bi po njihovem mnenju lahko razbremenil tako dijake kot učitelje. V šolskem letu bi se želeli bolj ciljano posvetiti predmetom in jih razdeliti po semestrih. Del predmetov bi obravnavali v enem semestru in del predmetov v drugem, kar bi jim omogočilo, da posvetijo več časa določenemu predmetu. Menijo, da bi tak pristop lahko deloval tako v izrednih razmerah kot tudi na splošno.

Delavnica je del projekta Humanitarnega društva ADRA Slovenija »Mladi za mlade – izobraževanje v času kriz«, ki ga sofinancira Platforma Sloga v okviru projekta »Za odprto, pravično in trajnostno Evropo v svetu – Projekt predsedovanja EU 2020–2022«. Tega sofinancirajo Evropska unija, Ministrstvo za javno upravo in Ministrstvo za zunanje zadeve. Stališča in mnenja v nobenem primeru ne odražajo stališč ali mnenj financerjev.

ADRA Sloga EU Presidency

28. aprila smo se skupaj z mladimi adventisti odpravili na Limbarsko goro in okoli Gradiškega jezera, kjer smo …

V ponedeljek in sredo, 6. in 8. maja, vas vabimo na delavnice, kjer boste dobili informacije o:  vaših …

“Nasmehe rišete na obraz, dobri ljudje ste. Hvala vam.” Tako je prejšnji petek mladi Maročan izrazil svojo hvaležnost …

Dobrosrčna pomoč po poplavah se nadaljuje tudi v letu 2024 Vse od začetka katastrofe ADRA Slovenija skupaj z …