Delavnica BC Naklo »Mladi za mlade – izobraževanje v času kriz«

Na tokratni delavnici, s prvimi letniki Biotehniške centra Naklo, smo razpravljali o izzivih in možnih rešitvah za dostop do izobraževanja v izrednih razmerah.

Delavnica BC Naklo 1NSkupaj smo preučili kako izobraževanje pomembno vpliva na izhod iz revščine, varnost otrok in mladih ter na odpravljanje neenakosti. Ugotovili smo, da izobraževanje ne spominja le življenje posameznika temveč lahko pomembno vpliva na celotno družino kot tudi družbo kot celoto. Tehnološke inovacije, napredek na področju zdravja kot tudi trajnostni razvoj ni mogoč brez dostopa do kakovostnega izobraževanja za vse.

V zadnjih dveh letih se je dostop do izobraževanja spremenil tudi v Sloveniji. Izobraževanje na daljavo je prineslo številne izzive kot tudi nekaj pozitivnih posledic. Vendar so se vsi dijaki strinjali, da druženja s prijatelji, osebnega stika z učiteljem ter razlage snovi v živo, na žalost učenje na daljavo ne more zamenjati.

Dodali so zanimiv predlog, ki bi po njihovem mnenju lahko razbremenil tako dijake kot učitelje. V šolskem letu bi se želeli bolj ciljano posvetiti predmetom in jih razdeliti po semestrih. Del predmetov bi obravnavali v enem semestru in del predmetov v drugem, kar bi jim omogočilo, da posvetijo več časa določenemu predmetu. Menijo, da bi tak pristop lahko deloval tako v izrednih razmerah kot tudi na splošno.

Delavnica je del projekta Humanitarnega društva ADRA Slovenija »Mladi za mlade – izobraževanje v času kriz«, ki ga sofinancira Platforma Sloga v okviru projekta »Za odprto, pravično in trajnostno Evropo v svetu – Projekt predsedovanja EU 2020–2022«. Tega sofinancirajo Evropska unija, Ministrstvo za javno upravo in Ministrstvo za zunanje zadeve. Stališča in mnenja v nobenem primeru ne odražajo stališč ali mnenj financerjev.

ADRA Sloga EU Presidency

Dobro duševno zdravje lahko laično razumemo kot stanje dobrega počutja, ki nam omogoča, da se uspešno spopademo z …

KOORDINACIJA ZA RAZDELJEVANJE FINANČNE POMOČI Pomembno je vedeti, da strokovne nevladne organizacije potrebujemo natančno usklajeno in pravično razdeliti …

25. septembra 2015 so države članice Združenih narodov sprejele Agendo 2030 za trajnostni razvoj. Ta vsebuje tudi 17 …

Program NSSO (Napolnimo Slovenijo s srečnimi otroki) je eden izmed temeljnjih programov, ki ga pri ADRA Slovenija dolgoletno …