DAROVANJE V DFRO SKLAD

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ highlight=” highlight_size=” border=” border_color=” radius=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-4eyrke’]

[av_heading heading=’Kakšen je občutek doživeti krizo?’ tag=’h2′ style=’blockquote modern-quote’ subheading_active=” size=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” subheading_size=’15’ av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” color=” custom_font=” margin=” margin_sync=’true’ padding=’10’ link=’manually,http://’ link_target=” id=” custom_class=” av_uid=’av-k9x506qo’ admin_preview_bg=”][/av_heading]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-k9x55a0o’ admin_preview_bg=”]
Kakšen je občutek, ko izgubimo nadzor nad vsakodnevnimi rečmi?

Pozdravljeni!

V preteklih tednih je vsak od nas osebno doživel, kaj pomeni izkusiti krizo. Stvari, ki smo jih vzeli za samoumevne kot so gibanje, srečanja z ljubljenimi so se nenadoma spremenile. Za nekatere od nas je to pomenilo ostati in delati od doma, za druge pa to pomeni izgubo celotnega dohodka zaradi širjenja okužb s COVID-19.

V soboto, 9. maja, bo v adventističnih skupnostih po vsem svetu potekalo zbiranje prispevkov za sklad odziva na katastrofe in lakoto, temu se reče DFRO (Disaster and Famine Relieve Offering). Želimo vam poročati o tem, kaj je podpora temu skladu DFRO lani omogočila in kako ste lahko odgovor na molitev za žrtve katastrof in lakote po vsem svetu.

S prostovoljnimi prispevki v adventistični sklad DFRO imate čudovito priložnost pomagati otrokom, ženskam in moškim v času največje stiske, da preživijo in si opomorejo.

Izgubili so svoj dom, sredstva za preživljanje in svoje pridelke zaradi ciklonov, poplav, suše ali pred kratkim ogromnih rojev kobilic. Nekateri so zbežali pred vojno in nasiljem in zaradi tega vse pustili za seboj. Prav ti so najbolj ranljivi in so odvisni od naše podpore s hrano, pitno vodo, zavetišči, higienskimi pripomočki kot so milo ali vložki za ženske. Ljudje v Siriji, Jemnu ter begunci v naši bližini danes potrebujejo našo pomoč saj v taboriščih živijo v groznih razmerah, brez da bi vedeli kdaj bodo sploh lahko odšli.

Z npr. 25 EUR lahko osebi, ki potrebuje pomoč, zagotovite paket osnovnih artiklov. To je lahko velik obrok hrane za družino, pitna voda, prepotrebne ponjave za zavetje, krožniki, skodelice in milo za pranje. To je lahko psihosocialna podpora, ki jo kot skupnost vere in upanja lahko zagotovimo ljudem v skrajni stiski.

Mala Datta je oseba, ki je doživela veliko trpljenja, vendar še vedno ni izgubila upanja. Ekipa ADRA Indija jo je srečala v svoji uničeni koči v mestu Sunugaradi v Indiji. Njen mož dela kot sezonski delavec. Kot članica ženske skupine je začela gojiti in prodajati gobe. Začelo se je dobro, a potem je Ciklon Fani, 3. maja 2019, uničil vse upanje za boljšo prihodnost. V nekaj urah silovitega vetra in dežja je bilo vse uničeno. Od tistega kar je bilo prej, je od njenega doma ostalo le nekaj mokrih in zdrobljenih sten. Na srečo ji je uspelo trdno držati svojega sina, da ga ne bi odnesel veter. ADRA ji je priskrbela prve plastične ponjave s katerimi je družini dala ponoči zavetje. Z vašo pomočjo bi ADRA lahko pomagala njej in drugim družinam, da si čimprej opomorejo od te nesreče.

Vaš sobotni dar za daritev 9. maja, bo pomagal ljudem, kot je Mala. Njihova prizadeta srca bodo napolnjena z ljubeznijo in vedeli bodo, da je ljudem mar zanje.

Kadar slišimo tako težke zgodbe usode, smo tako kot vi zelo ganjeni. Vidimo zlomljena človeška bitja, doživljamo svet, ki je tako daleč od sveta po Božji podobi.

Danes je naša priložnost, da sledimo naročilu, da smo tam za svojega soseda, ki potrebuje našo pomoč. Ne morejo vsi med nami osebno potovati v Sirijo, Jemen ali v begunska taborišča v sosednjih balkanskih državah. Toda vaša donacija ob letošnjem zbiranju za sklad v primeru katastrofe in lakote (DFRO) bo omogočila, da Mala in druge osebe prejmejo upanje in nujne pripomočke za pomoč, ki jih tako močno potrebujejo tudi v času posledic širjenja okužb s COVID-19.

Kljub vsemu trpljenju in preganjanju na tem svetu imamo upanje za prihodnost. Vemo, da je naša prihodnost boljše mesto, kjer bodo kraljevali mir, ljubezen in upanje.

Hvala za to posebno podporo. Bodite blagoslovljeni s tem, ko blagoslavljate druge.

Vaša ekipa ADRA po celem svetu.

Kako lahko pomagam pri zbiranju sredstev za DFRO?

  1. Obiščite spletno stran v slovenskem jeziku:

https://adra.cloud/sl/

in spletno hitro in enostavno donirajte neposredno v sklad za DFRO in tudi odziv na COVID-19.

 

  1. Kontaktirajte predsednico ADRA Slovenija, Katjo Kotnik, ki vam bo pomagala pri posredovanju donacije za sklad DFRO.

Telefonska številka: 040 852 007

E-mail naslov: [email protected]

Naslov: ADRA Slovenija, Njegoševa 15, 1000 Ljubljana.

Hvala, ker nam pomagate pomagati!

[/av_textblock]

[av_masonry_gallery ids=” items=’10’ columns=’flexible’ paginate=’pagination’ size=’fixed masonry’ orientation=” gap=’large’ overlay_fx=’active’ animation=’active’ container_links=’active’ id=” caption_elements=’none’ caption_styling=” caption_display=’always’ color=” custom_bg=” av-medium-columns=” av-small-columns=” av-mini-columns=” av_uid=’av-jtgy8xg1′]

[av_social_share title=’Share this entry’ style=” buttons=” share_facebook=” share_twitter=” share_pinterest=” share_gplus=” share_reddit=” share_linkedin=” share_tumblr=” share_vk=” share_mail=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av_uid=’av-2d80ku’]

[av_hr class=’invisible’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-jtgy9ivj’ admin_preview_bg=”]

[/av_one_full]

28. aprila smo se skupaj z mladimi adventisti odpravili na Limbarsko goro in okoli Gradiškega jezera, kjer smo …

V ponedeljek in sredo, 6. in 8. maja, vas vabimo na delavnice, kjer boste dobili informacije o:  vaših …

“Nasmehe rišete na obraz, dobri ljudje ste. Hvala vam.” Tako je prejšnji petek mladi Maročan izrazil svojo hvaležnost …

Dobrosrčna pomoč po poplavah se nadaljuje tudi v letu 2024 Vse od začetka katastrofe ADRA Slovenija skupaj z …