Svetovni dan beguncev 2022

?En svetovni dan beguncev – ADRA cel teden v posebni akciji?

.
20.6. – ko se obeležuje Svetovni dan beguncev, smo teden začeli skupaj z Uradom za oskrbo in integracijo migrantov, ko smo v Azilnem domu Vič pripravili prav posebne aktivnosti in razvedrilo za tam nastanjene osebe. Bilo je veliko zabave, odlične hrane, glasbe in aktivnosti za otroke. Socialni delavci Azilnega doma so pekli palačinke, pripravili karaoke, ki so sprožile val pozitivnih občutkov. Poskusilo se je različno hrano iz večih držav, ki so jo pripravili uporabniki sami. Risali smo na majice, še posebaj pa so se zabavali otroci na napihljivih rekvizitih, ki smo jih priskrbeli iz društva ADRA. Ne glede na vročino, smo imeli prav poseben dan, poln lepih izkušenj. ADRA je priskrbela tudi pripomočke, hrano in aktivnosti za Dan beguncev tudi v namestitvenih centrih Logatec in Debeli Rtič.
.
Isti dan smo v atriju ZRC SAZU skupaj z Zavodom APIS odprli razstavo ukrajinskih umetnic, si pogledali video kolaž različnih slik, ki so govorile o izkušnjah in občutkih ukrajinskih beguncev. Slike osmih umetnic smo dali tudi na držabo, ki je potekala do 30.6.2022, dobiček pa bo namenjen umetnicam in njihovemu delu.  Nakup del lahko opravite tukaj: https://forms.gle/v4F8myxGZWcQ4UxB9  .

.

Skupaj z #UkrajinskaAmbasadaSlovenija smo razdelili darilne bone za nakup prehrane in

higiene za 260 družin, ter 160 paketov higienskih pripomočkov za druga gospodinjstva, za kar smo skupaj namenili več kot 12.000eur.

.
Izkazala se je velika potreba po enkratni pomoči in premostitvi obdobja, ko osebe iz Ukrajine še ne prejmejo uradne pomoči. Odločili smo se zagotoviti vrednostne bone s katerimi prejemniki lahko kupijo tudi zdravo in svežo prehrano, higienske pripomočke in drugo. Obenem smo dodelili 160 paketov higienskih pripomočkov za dodatna gospodinjstva, ki so to podporo potrebovala.
.
Hvala vam iz ? – Vsem, ki podpirate naš odziv in pomoč v tej hudi krizi, ki izgleda kot brez konca.
.

Dobro duševno zdravje lahko laično razumemo kot stanje dobrega počutja, ki nam omogoča, da se uspešno spopademo z …

KOORDINACIJA ZA RAZDELJEVANJE FINANČNE POMOČI Pomembno je vedeti, da strokovne nevladne organizacije potrebujemo natančno usklajeno in pravično razdeliti …

25. septembra 2015 so države članice Združenih narodov sprejele Agendo 2030 za trajnostni razvoj. Ta vsebuje tudi 17 …

Program NSSO (Napolnimo Slovenijo s srečnimi otroki) je eden izmed temeljnjih programov, ki ga pri ADRA Slovenija dolgoletno …