Bogati paketi šolskih potrebščin razveselili več kot 465 otrok

Program NSSO (Napolnimo Slovenijo s srečnimi otroki) je eden izmed temeljnjih programov, ki ga pri ADRA Slovenija dolgoletno izvajamo. V sklopu programa vsakoletno izvedemo tudi projekt zbiranja šolskih potrebščin, kjer smo s pomočjo donacij postavili nov osebni rekord.

Skupaj smo namreč v okviru programa NSSO ter projekta W4W (Women for Women) letos pomagali kar več kot 465-tim šolarjem in šolarkam, ki so s 1. septembrom ponovno zakorakali v šolo. Ponosni smo, da smo s pomočjo donacij našo pomoč prejeli tudi družine na poplavljenih območjih. V okviru odziva na letošnjo poletno ujmo smo tako dodatne bogate pakete namenili tudi šolarjem in šolarkam poplavljenih območij v Zgornji Savinjski, na Koroškem ter v Osrednji Sloveniji.

Skrbno pripravljeni paketi šolskih potrebščin so vsebovali tako raznolike zvezke primerne za vsako triado ter srednješolce, kot tudi likovni material, barvice, flomastre, geometrijske pripomočke in druge šolske potrebščine. Najbolj ranljivim pa smo podarili tudi šolske torbice, copate, vrečke za telovadbo, ipd.

Glavna donatorja za nakup šolskih potrebščin sta bila podjetje L’Oréal Paris (The L’Oréal Fund for Women) ter FIHO – Fundacija za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij.

Posebna zahvala gre Mladinskemu centru Nova Gorica za materialne donacije šolskih potrebščin za poplavljena območja, ponosni pa smo tudi na sodelovanje članic društva Medkulturni dialog, ki so v okviru projekta W4W pomagale pri skrbni pripravi paketov šolskih potrebščin. Iskrena hvala tudi Veleposlaništvu Ukrajine v Sloveniji (Embassy of Ukraine in the Republic of Slovenia), Uradu za oskrbo in integracijo migrantov za pomoč pri distribuciji potrebščin ukrajinskim družinam ter ranljivim mamam inotrokom z migrantskim ozadjem.

28. aprila smo se skupaj z mladimi adventisti odpravili na Limbarsko goro in okoli Gradiškega jezera, kjer smo …

V ponedeljek in sredo, 6. in 8. maja, vas vabimo na delavnice, kjer boste dobili informacije o:  vaših …

“Nasmehe rišete na obraz, dobri ljudje ste. Hvala vam.” Tako je prejšnji petek mladi Maročan izrazil svojo hvaležnost …

Dobrosrčna pomoč po poplavah se nadaljuje tudi v letu 2024 Vse od začetka katastrofe ADRA Slovenija skupaj z …