VABILO NA MEDKULTURNI DOGODEK

AKTIVNI DRŽAVLJANI ZA POZITIVNE SPREMEMBE

V ponedeljek, 28.11.2022 ob 18.00 CET – ATRIJ ZRC SAZU – Vstop prost.

Se vam zdi prav, da v naši družbi vsi drugi razen oseb z migrantskim ozadjem govorijo namesto njih? Ja, tudi nam iz organizacij Radio Študent 89,3 ter društev ADRA Slovenija in Medkulturni Dialog se ne.
.
? Ravno iz takšnega stališča sta tudi vzniknila projekta “Migrant migrantu glas” in “BODE – Brez ovir do enakosti”, ki se počasi iztekata. Oba projekta sta sestavljena iz aktivnosti, ki osebam z migrantskim ozadjem ponujajo pogoje, znanje, veščine in podporo, ki jih opogumlja ter jim olajša svoje zagovorniške akcije.
.
? Poleg teoretičnega izobraževanja na področju zagovorniške dejavnosti, se je osebe opolnomočilo na praktičen način, tekom vzpostavitve komunikacijskih kanalov, sodelovanja na radijskih oddajah, izpostavitve na družbenih omrežjih in še bi lahko naštevali. Vse to so različne aktivnosti, skozi katere udeleženci projektov krepijo svoje znanje in sposobnosti na področju zagovorniške aktivnosti.
.
❗Vendar, namesto, da berete ta tekst, pridite in prisluhnite udeleženkam ter udeležencem, ki so skozi različne aktivnosti dobili prostor, da svojo zgodbo povejo na glas ter se naučili, kako ta prostor uporabiti tudi za zagovarjanje svojih pravic. Vabljeni, da se nam pridružite na dogodku v ponedeljek 28.10.2022 ob 18.00 v Atriju ZRC SAZU❗
.
Čakajo nas zanimivi pogovori in osebne zgodbe, nekaj čudovite glasbe in pa slastna pojedina, ki jo bodo pripravile prostovoljke Društva za medkulturni dialog.
.
Dogodek je del dveh projektov:
– Migrant migrantu glas (projekt izvajata Slovenska filantropija in Radio Študent)
– BODE – Brez ovir do enakosti (projekt izvajata ADRA in Društvo za medkulturni dialog)
Oba projekta podpira Program Active Citizens Fund Slovenia 2014-2021.

Združenje SAZAS soudeleženi na dobrodelnem dogodku.

 

 

25. septembra 2015 so države članice Združenih narodov sprejele Agendo 2030 za trajnostni razvoj. Ta vsebuje tudi 17 …

Program NSSO (Napolnimo Slovenijo s srečnimi otroki) je eden izmed temeljnjih programov, ki ga pri ADRA Slovenija dolgoletno …

Zdi se, kot da vsem srce parajočim zgodbam ob nedavnih neurjih in poplavah, ki so prizadele 86 % …

Pred devetimi leti je narava pokazala svoje zobe Balkanskemu polotoku ter ga zalila z vodam. Na stotine ton …