ADRIN TEDEN 2023

Dobrodelnost je vsako malo dejanje, ki zraste iz sočutja, ljubezni in želje po nudenju podpore vsem pomoči potrebim osebam. V društvu ADRA Slovenija letos že drugič obeležujemo teden dobrodelnosti in prostovoljstva, pod imenom ADRIN TEDEN. S kampanjo tudi letos želimo spodbuditi k vsakodnevnemu dejanju, ki temelji na sočutju, pravičnosti in ljubezni. Te trije temelji predstavljajo osnovo za naše delo kot tudi uspešno delovanje naših prostovoljcev, s katerimi skupaj ustvarjamo bolj prijazen in varen prostor ranljivim skupinam.  

V tednu od 17.-24. junija 2023 smo tako za vas pripravili aktivnosti, ki se bodo odvijale cel teden in jih boste lahko spremljali na naših socialnih kanalih (Twitter, FB, IG,), ter se tudi sami preizkusili v izzivih, ki vas bodo spodbudili delovati dobrodelno.  

Posebnost letošnjega ADRINEGA TEDNA je tudi to, da bomo skupaj z Uradom za migracije in integracijo beguncev pripravili praznovanje Svetovnega dneva beguncev v Azilnem domu Vič (20.6.) ter centru za nastanjene na Debelem Rtiču (21.6.). Obenem bomo prodajali umetniška dela ukrajinskih begunk, ki jih lahko najdete v izjemno zanimivem virtualnem prostoru oz. virtualni galeriji tukaj: https://artspaces.kunstmatrix.com/en/exhibition/11178900/novo-življenje

Toplo priporočamo ogled zgornje virtualne razstave, v kolikor pa se odločite za nakup, izpolnite obrazec na tej povezavi: https://forms.gle/zCJZruLW7nonQX7K6, kjer so opredeljene tudi cene. 

O uspešnosti dobrodelnosti društva ADRA Slovenija pričajo predvsem naši dosežki, saj smo od lanskega leta dosegli več kot 2500 beguncev iz Ukrajine, vsakoletno nam uspe namenili šolske potrebščine za okvirno 400 družin, od leta 2020 dosegli kar 2000 oseb s paketi higienskih pripomočkov ter vavčarji za nakup hrane in higienskih pripomočkov in združili 7 begunskih družin (iz Eritreje, Sirije, Iraka, Afganistana in Somalije). Naša pomoče je tako v zadnjih osmih letih dosegla kar več kot 300.000 oseb. Skupaj z vami pa si želimo, da se naše in vaše delo še naprej krepi.

Naše humanitarno delo lahko podprete na sledeče načine:

  1. Lahko prispevate izjemno pomemben finančni dar tak denar neposredno nakažete na TRR društva ali preko platforme PayPal.
  2. Znance, sorodnike in prijatelje lahko povabite, da izpolnijo Zahtevek za dodelitev 1% dohodnine, ki bi ga sicer zadržala država, vendar ga z izpolnitvijo obrazca lahko namenijo za dober namen in podporo našemu društvu ADRA Slovenija. Več informacij TUKAJ.

.

.

Vsem donatorjem, prostovoljcem in drugim sodelujočim se zahvaljujemo za izjemno podporo in človekoljubnost, ki ste jo in jo ranljivim še vedno nudite skupaj z nami že 23 let. 

Dobro duševno zdravje lahko laično razumemo kot stanje dobrega počutja, ki nam omogoča, da se uspešno spopademo z …

KOORDINACIJA ZA RAZDELJEVANJE FINANČNE POMOČI Pomembno je vedeti, da strokovne nevladne organizacije potrebujemo natančno usklajeno in pravično razdeliti …

25. septembra 2015 so države članice Združenih narodov sprejele Agendo 2030 za trajnostni razvoj. Ta vsebuje tudi 17 …

Program NSSO (Napolnimo Slovenijo s srečnimi otroki) je eden izmed temeljnjih programov, ki ga pri ADRA Slovenija dolgoletno …