Mednarodna partnerstva – projekt Talking Bubbles

Mednarodna partnerstva – projekt Talking Bubbles
.
V letu 2022 smo zaključili dvoletni Erasmus+ projekt Talking Bubbles v sodelovanju s partnerji iz Češke, Poljske in Portugalske. Skozi projekt smo iskali povezavo med ustvarjalnim izražanjem skozi strip ter izobraževanjem o globalnih ciljih.
.
Mladi so se izobraževali o globalnih ciljih s poudarkom na migracijah, podnebnih spremembah in neenakostih skozi delavnice in ustvarjanjem stripov za ozaveščanje o globalnih ciljih. Samo v Sloveniji je sodelovalo več kot 100 mladih, ki so s stripi sodelovali na mednarodnem natečaju stripov Talking Bubbles. Uspešno smo sodelovali z dijaki srednjih šol BIOTEHNIŠKI CENTER NAKLO in Srednja šola za oblikovanje Maribor.
.
Skozi ustvarjalna dela mladih smo uspeli javnosti preko razstav predstaviti razmišljanje mladih o globalnih problemih in njihovih rešitvah zanje. Projekt smo sklenili s poletnim taborom zmagovalcev natečaja iz Slovenije, Češke, Portugalske in Poljske in mednarodno razstavo stripov, ki je nastala na poletnem taboru v naravnem parku Sesimbra na Portugalskem.
.
Virtualno razstave si lahko še vedno ogledate na: http://www.talking-bubbles.eu/
.
Najlepša hvala vsem partnerjem in udeležencem za sodelovanje.

ZAKLJUČEN RAZPIS – PROJEKTNI VODJA V HUMANITARNEM DRUŠTVU ADRA SLOVENIJA Humanitarno društvo ADRA Slovenija (Več o društvu – …

Sporočilo za javnost: Čas, da z vseh strani prinesemo upanje in mir v uničeno deželo – ADRA KLIČE …

‼️NUJNA POMOČ PO POTRESU V TURČIJI IN SIRIJI‼️ ℹ️6. februarja je na meji med Turčijo in Sirijo stresel …

Potrebe po podpori ranljivim skupinam, predvsem ženskam in otrokom smo prepoznali tudi v Severni Makedoniji, kamor se je …