Mednarodna partnerstva – projekt Talking Bubbles

Mednarodna partnerstva – projekt Talking Bubbles
.
V letu 2022 smo zaključili dvoletni Erasmus+ projekt Talking Bubbles v sodelovanju s partnerji iz Češke, Poljske in Portugalske. Skozi projekt smo iskali povezavo med ustvarjalnim izražanjem skozi strip ter izobraževanjem o globalnih ciljih.
.
Mladi so se izobraževali o globalnih ciljih s poudarkom na migracijah, podnebnih spremembah in neenakostih skozi delavnice in ustvarjanjem stripov za ozaveščanje o globalnih ciljih. Samo v Sloveniji je sodelovalo več kot 100 mladih, ki so s stripi sodelovali na mednarodnem natečaju stripov Talking Bubbles. Uspešno smo sodelovali z dijaki srednjih šol BIOTEHNIŠKI CENTER NAKLO in Srednja šola za oblikovanje Maribor.
.
Skozi ustvarjalna dela mladih smo uspeli javnosti preko razstav predstaviti razmišljanje mladih o globalnih problemih in njihovih rešitvah zanje. Projekt smo sklenili s poletnim taborom zmagovalcev natečaja iz Slovenije, Češke, Portugalske in Poljske in mednarodno razstavo stripov, ki je nastala na poletnem taboru v naravnem parku Sesimbra na Portugalskem.
.
Virtualno razstave si lahko še vedno ogledate na: http://www.talking-bubbles.eu/
.
Najlepša hvala vsem partnerjem in udeležencem za sodelovanje.

25. septembra 2015 so države članice Združenih narodov sprejele Agendo 2030 za trajnostni razvoj. Ta vsebuje tudi 17 …

Program NSSO (Napolnimo Slovenijo s srečnimi otroki) je eden izmed temeljnjih programov, ki ga pri ADRA Slovenija dolgoletno …

Zdi se, kot da vsem srce parajočim zgodbam ob nedavnih neurjih in poplavah, ki so prizadele 86 % …

Pred devetimi leti je narava pokazala svoje zobe Balkanskemu polotoku ter ga zalila z vodam. Na stotine ton …