Novičnik globalnega učenja za izobraževalce

Izšel je drugi novičnik s področja transformativnega učenja za izobraževalce, ki izhaja v sklopu projekta Z globalnim učenjem do globalnih ciljev II . Koordinacijo novičnika je vodilo Humanitarno društvo ADRA. Dvomesečni e-novičnik je namenjen izobraževalcem v formalnem in neformalnem izobraževanju, ki jih zanimajo teme in metode globalnega učenja, trajnostnega razvoja in Agende 2030.

Novičnik lahko preberete na tej povezavi.

V tokratnem novičniku poročamo o izidu poročil, možnostih udeležb na seminarjih in usposabljanjih ter tečajih, začetkih novih projektov in poglabljamo znanje o pravični pridelavi kave. Prav tako obveščamo o novih priročnikih in igrah, ki jih lahko izobraževalci uporabijo pri svojem delu.

Novice s področja trajnostnega razvoja, globalnega učenja, VITR (vzgoje in izobraževanja za trajnostni razvoj) in ciljev trajnostnega razvoja so namenjene strokovnim delavcem ter delavkam na področju vzgoje in izobraževanja, vključno z izobraževalci ter vzgojitelji v neformalnem sektorju ter izobraževalci odraslih.

PRIJAVA NA NOVIČNIK je možna na povezavi http://eepurl.com/isx6LE ali prek QR kode.

 

Platforma SLOGA, skupaj s partnerji projekta in številnimi nevladnimi organizacijami, med katerimi je tudi Humanitarno društvo ADRA Slovenija, izvaja projekt Z globalnim učenjem do globalnih ciljev II, ki se osredotoča za na slovensko strokovno javnost. Naslavlja strokovne delavce na področju vzgoje in izobraževanja, vključno z izobraževalci ter vzgojitelji v neformalnem sektorju in izobraževalci odraslih.  Do oktobra 2025 bodo aktivnosti, s poudarkom na varovanju okolja, enakosti spolov in ciljih trajnostnega razvoja, prispevale k ozaveščenosti ter usposobljenosti izobraževalcev in jih opremile z gradivi za izvajanje aktivnosti globalnega učenja.

 

E-novičnik s področja globalnega učenja za izobraževalce omogoča projekt Z globalnim učenjem do globalnih ciljev II, ki ga, skupaj s partnerji in izvajalci izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ga Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

28. aprila smo se skupaj z mladimi adventisti odpravili na Limbarsko goro in okoli Gradiškega jezera, kjer smo …

V ponedeljek in sredo, 6. in 8. maja, vas vabimo na delavnice, kjer boste dobili informacije o:  vaših …

“Nasmehe rišete na obraz, dobri ljudje ste. Hvala vam.” Tako je prejšnji petek mladi Maročan izrazil svojo hvaležnost …

Dobrosrčna pomoč po poplavah se nadaljuje tudi v letu 2024 Vse od začetka katastrofe ADRA Slovenija skupaj z …