Novičnik globalnega učenja za izobraževalce

Izšel je drugi novičnik s področja transformativnega učenja za izobraževalce, ki izhaja v sklopu projekta Z globalnim učenjem do globalnih ciljev II . Koordinacijo novičnika je vodilo Humanitarno društvo ADRA. Dvomesečni e-novičnik je namenjen izobraževalcem v formalnem in neformalnem izobraževanju, ki jih zanimajo teme in metode globalnega učenja, trajnostnega razvoja in Agende 2030.

Novičnik lahko preberete na tej povezavi.

V tokratnem novičniku poročamo o izidu poročil, možnostih udeležb na seminarjih in usposabljanjih ter tečajih, začetkih novih projektov in poglabljamo znanje o pravični pridelavi kave. Prav tako obveščamo o novih priročnikih in igrah, ki jih lahko izobraževalci uporabijo pri svojem delu.

Novice s področja trajnostnega razvoja, globalnega učenja, VITR (vzgoje in izobraževanja za trajnostni razvoj) in ciljev trajnostnega razvoja so namenjene strokovnim delavcem ter delavkam na področju vzgoje in izobraževanja, vključno z izobraževalci ter vzgojitelji v neformalnem sektorju ter izobraževalci odraslih.

PRIJAVA NA NOVIČNIK je možna na povezavi http://eepurl.com/isx6LE ali prek QR kode.

 

Platforma SLOGA, skupaj s partnerji projekta in številnimi nevladnimi organizacijami, med katerimi je tudi Humanitarno društvo ADRA Slovenija, izvaja projekt Z globalnim učenjem do globalnih ciljev II, ki se osredotoča za na slovensko strokovno javnost. Naslavlja strokovne delavce na področju vzgoje in izobraževanja, vključno z izobraževalci ter vzgojitelji v neformalnem sektorju in izobraževalci odraslih.  Do oktobra 2025 bodo aktivnosti, s poudarkom na varovanju okolja, enakosti spolov in ciljih trajnostnega razvoja, prispevale k ozaveščenosti ter usposobljenosti izobraževalcev in jih opremile z gradivi za izvajanje aktivnosti globalnega učenja.

 

E-novičnik s področja globalnega učenja za izobraževalce omogoča projekt Z globalnim učenjem do globalnih ciljev II, ki ga, skupaj s partnerji in izvajalci izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ga Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

Dobro duševno zdravje lahko laično razumemo kot stanje dobrega počutja, ki nam omogoča, da se uspešno spopademo z …

KOORDINACIJA ZA RAZDELJEVANJE FINANČNE POMOČI Pomembno je vedeti, da strokovne nevladne organizacije potrebujemo natančno usklajeno in pravično razdeliti …

25. septembra 2015 so države članice Združenih narodov sprejele Agendo 2030 za trajnostni razvoj. Ta vsebuje tudi 17 …

Program NSSO (Napolnimo Slovenijo s srečnimi otroki) je eden izmed temeljnjih programov, ki ga pri ADRA Slovenija dolgoletno …