ISKRENA ZAHVALA PROSTOVOLJCEM IN PODPORNIKOM ODZIVA NA HRVAŠKEM

👉🆘𝐒𝐋𝐎𝐕𝐄𝐍𝐒𝐊𝐀 𝐄𝐊𝐈𝐏𝐀 𝐈𝐍 𝐃𝐎𝐍𝐀𝐓𝐎𝐑𝐉𝐈 𝐍𝐀 𝐇𝐑𝐕𝐀𝐒̌𝐊𝐄𝐌 𝐍𝐀𝐑𝐄𝐃𝐈𝐋𝐈 𝐕𝐄𝐋𝐈𝐊𝐎 𝐊𝐎𝐑𝐈𝐒𝐓𝐈🆘👈
Tokrat gre naša velika zahvala ekipi iz Krškega, ki sta jo vodila brata Jože in Ladi Abram. S koordinacijo pomoči iz strani ADRA Slovenija se je ekipa osmih prostovoljcev iz Krškega odločila pomagati posameznikom na območju mesta Glina. Istočasno se za sodelovanje pri tem zahvaljujemo Gregorju Česniku, ki je na terenu po potresih preživel že več tednov.
.
Velika zahvala za podporo pri odpravi gre tudi g. Mitju Lužarju iz podjetja Vzdrzevan.si v Novem mestu, dr. Miomiru Kneževiću iz podjetja Educell ter dr. Marku Strbadu iz podjetja Biobanka, ki so s svojimi donacijami pomagali ekipi, da je lahko bolj kvalitetno in v večji meri pomagala prebivalcem popotresnega območja.
Iz 🧡 vam hvala za vašo pomoč!
.
Ekipa ADRA Slovenija je opravila gradbene adaptacije na kar 4-h objektih. Eden izmed teh je bila tudi Brankotova domačija, kjer živi njegova mama. Hiša je po potresu ostala praktično brez strehe ter z uničeno notranjostjo. Brankovi 73-letni mami, ki je bila v času potresa ravno v kuhinji, je uspelo, da se je umaknila iz hiše nepoškodovana. Branko, ki sicer živi v mestu, se je po potresu takoj odpeljal do domačije. Ekipi ADRA je povedal: ”Šokiralo me je, ko sem videl razdejanje, ki ga je potres povzročil na naši hiši in pa tudi na ostalih hišah v okolici, v celotni dolini je nepoškodovana ostala ena sama hiša.”
.
Ko se je Branko povezal z organizacijo ADRA Hrvaška na terenu, je vodja obnovitvenih del je v ta namen navezal stik z ADRA Slovenija, ki je potem poiskala primerno skupino prostovoljcev za odziv.
.
Uigrana ekipa krovcev se je po pregledu škode na strehi odločila tudi za delno obnovo ostrešja, ki je bilo mestoma že malo načeto, dela so stekla in kot vidite na zadnji fotografiji, je sedaj hišno ostrešje kot novo. Delo je bilo odlično opravljeno.
.
Da bo hiša popolnoma pripravljena na vselitev, bo potrebno počakati še na obnovo popokanih zidov in opreme, potem pa se bo Brankova mama lahko vrnila nazaj na svojo domačijo, saj na vrnitev že komaj čaka.😊
.
Za pomoč pri obnovi te hiše in tudi ostalih še vedno zbiramo pomoč. Hvala vam vsem donatorjem, podpornikom in prostovoljcem za vašo pomoč, s katero lahko spreminjamo življenja ljudi v stiski. Ker bodo dela potekala še kar nekaj mesecev vas prosimo za pomoč pri nakupu materiala in dostavi pomoči prebivalcem.
.
Pomagate lahko na sledeče načine:
🆘Nakazilo preko TRR računa
IBAN: SI56 6100 0001 0278 952
BIC: HDEL SI 22
Referenca: SI00 2020
Ime prejemnika: HD ADRA Slovenija, Njegoševa 15 1000 Ljubljana
Namen: POTRES HR
Koda namena: CHAR
.
🆘Ali z Viso oz. Mastercardom preko Paypala na povezavi: https://www.paypal.com/donate?hosted_button_id=3RJJ3E2KBVNG4
.
🆘Pošljite besedo LJUDJE5 preko SMS-a na 1919 in darujte 5€ za odziv. (Razen za uporabnike HOT mobila, SoftNet in ME2)
.
Iskreno hvala vsem, ki sodelujete in vam je mar za ljudi, ki res potrebujejo pomoč dolgoročno.