Objavljamo nekaj osebnih zgodb in pričevanj uporabnikov in prostovoljcev v času COVID19

V društvu ADRA smo resnično veseli, da redno srečujemo osebe, ki nas navdihnejejo in motiviramo, da želimo pomagati še več. To se največkrat zgodi, ko uporabniki z nami delijo svoje osebne zgodbe in nam tudi dovolijo, da se v njihovem imenu javno zahvalimo za donacije. Z vašo pomočjo nam to uspeva – hvala iskreno!

Zato objavljamo nekaj zahval naših uporabnikov in zgodbo naših prostovoljcev.

1. 🧡Pomoč samohranilski družini s paketom solidarnosti🧡

Kot mati samohranilka je Beti v času COVID19 morala veliko ostati doma. zaradi nižjega prihodka pa se je znašla v še večji stiski. Njeni družini smo pomagali skupaj z vašo pomočjo.

Poslala nam je sliko z zahvalo za #PaketSolidarnosti in napisala:

👏Zahvaljujem se vam za vaš paket higienskih pripomočkov. Hvala tudi za vrednostno kartico za nakup hrane. Pomoč je več kot dobrodošla, saj sem bila v času epidemije zaradi varstva mojih otrok veliko doma in tudi dobila manjšo plačo. Zato sem se kot mati samohranilka dvema šoloobveznima otrokoma, znašla v še večji finančni stiski.👏

2🧡Vera in partner sta invalidsko upokojena🧡

Gospa Vera je zaradi možganske kapi invalidno upokojena. Njen partner je starejši gospod, zaradi težav z nogami dvakrat težje operiran in je trajno nezaposljiv. Skupaj mesečno shajata s 600EUR skupnih prihodkov.

‘Zaradi operacij je partner skoraj umrl. Živiva na minimumu, ko plačava račune nama ostane komaj 100EUR za preživetje čez mesec. Starostniki še posebaj potrebujemo zdravo prehrano, zato so voučerji za nakup prehrane zelo prav prišli, da si lahko kupiva sadje in zelenjavo. Pomoč, ki ste jo prispevali iz društva ADRA je bila več kot dobrodošla. To je bila veliko olajšanje za naju.’

3. 🧡Štiričlanska družina in težko zaposljiva starša🧡

Med akcijo doniranja prenosnikov za učenje od doma se nam je oglasila mama v štiričlanski družini, ki se je želela zahvaliti za donacijo prenosnika in #PaketaSolidarnosti.

”Živimo v najemnem stanovanju, ki meri 19 m2. Od plačevanja položnic in najemnine, nam ostane zelo malo za preživetje. Vaša donacija je več kot dobrodošla, saj tistega ni potrebno kupovati v trgovini. Jaz s svojo invalidsko pokojnino ne morem prav dosti nuditi otroku, prav tako mož, ki od februarja naprej brezposelni. Koliko časa bo tako, ne vem.

Mož je zaradi 90% invalidnosti v tem času krize s COVID-19 v skupini izjemno težko zaposljivih oseb, vaše donacije pa tej družini pomagajo, da lažje preživijo skozi mesec.

4.  🧡Prostovoljka Judith iz Španije in Ezekiel iz Kenije🧡

Judith je 25 letna študentka iz Španije. Na internetu je videla naše akcije, nas poklicala in se pridružila našim akcijam kot prostovoljka. Povedala nam je: ” Sem Erazmus študentka v Sloveniji in odločila sem se, da tukaj delam in preko spleta zaključim svoj študij v Barceloni. Zelo sem zadovoljna v Sloveniji in hvaležna za vse priložnoti. Ker pa je bila situacija zaradi epidemije še posebaj težka v Španiji, sem želela domov, vendar to ni bilo mogoče. Ker nisem mogla pomagati pri lajšanju posledic širjenja okužb s OCVID19 tam, sem se odločila poiskati potrebe za prostovoljce v Sloveniji. Videla sem objavo društva ADRA in želela sem pomagati pri akcijah, ki jih izvajate. Zelo sem vesela, da sem lahko pomagala pri pakiranju higienskih pripomočkov in paketov za družine, ki so izgubile dobiček v tej krizi. Še v naprej bom z veseljem sodelovala z društvom ADRA Slovenija.

Poleg Judith se nam je pridruži tudi Ezikiel iz Kenije, ki zaključuje svoj študij gradbeništva v Sloveniji. Zaradi trenutne epidemije je imel na razpolago nekaj časa in se pridružil akcijam društva ADRA Slovenija. Želel je pripomoči v dober namen in sporočil, da je z veseljem delil svoj čas in pomagal pri potrebah.

Naša pomoč je odvisna od vaših prispevkov zato vas vabimo, da se nam pomagate odzvati skupaj.

Hvala vsem, ki ste že prispevali. Prosimo, da nam pomagate v naslednjih mesecih zagotoviti še več Paketov solidarnosti, ki finančno šibkim družinam in posameznikom pomagajo lažje preživeti ta čas širjenja okužb s COVID19.

——-
𝗞𝗮𝗸𝗼 𝗹𝗮𝗵𝗸𝗼 𝘀𝗼𝗱𝗲𝗹𝘂𝗷𝗲𝘀̌?
🆘Doniraš lahko hitro, preprosto in varno online z Mastercardom ali Viso in izberi namen COVID-19 tukaj: https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=T242AYZGLA2RE&source=url

🆘Vaše donacije sprejemamo tudi na:
IBAN: SI56 6100 0000 7360 804
BIC: HDEL SI 22
Referenca: SI00 2020
Ime prejemnika: HD ADRA Slovenija, Njegoševa 15 1000 Ljubljana
Namen: COVID19
Koda namena: CHAR

🆘Pošljite SMS na 1919 z besedo LJUDJE5 in pomagajte, da se skupaj odzovemo še na druge potrebe pri posledicah koronavirusa COVID19.
————-

Hvala ADRA International ter Latter-day Saint Charities za finančne prispevke.

#HvalaKerDelišNaprej #PomagamPomagati #SočutjePravičnostLjubezen #ZaDoberNamen #ADRAInternational #adventisti #COVID19 #LDSChurch #NSSO #PaketSolidarnosti #HigienskiPripomočki #Prehrana