POSREDUJEMO PISMO PODUBE ŠTUDENTOV UNIVERZE V LJUBLJANI

V mesecu aprilu so nas kontaktirali iz študentske iniciative in predlagali sodelovanje pri dobrodelnem projektu. Spodaj je objavljen njihov dopis.

______________________

👏ŠTUDENTSKI KRIZNI DODATEK ZA DOBRODELNI NAMEN 👏PODPIRAMO ENAKOPRAVNO IZOBRAŽEVANJE ZA VSE

Doniraj del svojega solidarnostnega dodatka za pomoč pri nakupu računalniške opreme mladostnikom, ki jo nujno potrebujejo za učenje na daljavo.

Študentje smo bili v preteklih tednih obveščeni, da bomo zaradi izrednih razmer v času širjenja okužb s koronavirusom prejeli solidarnostni dodatek v višini 150 €. Za ta denar smo iz srca hvaležni. Vendar pa ne moremo mimo dejstva, da smo se v trenutnih kriznih časih nekateri znašli v bolj in drugi v manj zavidljivih položajih in da marsikdo izmed nas prejetega dodatka ne potrebuje toliko kot nekdo drug. Ker se zavedamo, da je cilj solidarnostnega dodatka pomagati pomoči potrebnim, smo se odločili denar sprejeti in ga preusmeriti k tistim, ki ga potrebujejo bolj kakor mi sami.

Največja sprememba, ki smo jo zaradi ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa v preteklem mesecu študentje občutili na lastni koži, je bil prenos celotnega izobraževalnega procesa iz predavalnic na računalniške ekrane. Čeprav smo vajeni preživljanja ur za računalniki, so trenutne razmere močno spremenile naš način študija. Šele, ko smo se ustalili v tirnice novega načina dela, smo se začeli spraševati, kako se zdaj z učenjem spopadajo tisti učenci, dijaki in študenti, ki doma nimajo svoje elektronske naprave, preko katere bi dostopali do učnih vsebin in opravljali svoje šolske oziroma študijske obveznosti. Trenutne razmere so nas opozorile na dejstvo, kako pomembna je računalniška oprema za uspešno izobraževanje otrok. Ne samo v času učenja na daljavo, ampak tudi tekom celotnega izobraževanja se žal mnogo družin sooča s pomanjkanjem informacijske opreme, ki bi učencem omogočala uspešno učenje.

Menimo, da možnost kvalitetnega izobraževanja ne bi smela biti pogojena z dostopom učencev do drage tehnične opreme. S tem razlogom smo se povezali s Humanitarnim društvom ADRA Slovenija, ki s programom Napolnimo Slovenijo s srečnimi otroki že dlje časa pomaga otrokom, ki odraščajo v socialno ogroženih družinah. V okviru tega programa smo se študentje odločili pomagati tem družinam in se odzvati na konkretne potrebe učencev, dijakov in študentov v Sloveniji v času izobraževanja. Z donacijo svojega solidarnostnega dodatka bomo omogočili nakup računalniške opreme.

𝑁𝑎𝑠̌ 𝑝𝑟𝑜𝑗𝑒𝑘𝑡 𝑙𝑎ℎ𝑘𝑜 𝑝𝑜𝑑𝑝𝑟𝑒𝑠̌ 𝑡𝑢𝑑𝑖 𝑡𝑖. 𝑃𝑜𝑚𝑎𝑔𝑎𝑠̌ 𝑙𝑎ℎ𝑘𝑜 𝑛𝑎 𝑣𝑒𝑐̌ 𝑛𝑎𝑐̌𝑖𝑛𝑜𝑣: 𝑠̌𝑖𝑟𝑖𝑠̌ 𝑙𝑎ℎ𝑘𝑜 𝑖𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑐𝑖𝑗𝑒 𝑜 𝑑𝑜𝑏𝑟𝑜𝑑𝑒𝑙𝑛𝑖 𝑎𝑘𝑐𝑖𝑗𝑖 𝑎𝑙𝑖 𝑝𝑎 𝑑𝑜𝑛𝑖𝑟𝑎𝑠̌ 𝑙𝑎𝑠𝑡𝑛𝑜 𝑟𝑎𝑐̌𝑢𝑛𝑎𝑙𝑛𝑖𝑠̌𝑘𝑜 𝑜𝑝𝑟𝑒𝑚𝑜, 𝑛𝑎𝑗𝑠𝑖 𝑏𝑜 𝑑𝑒𝑙𝑢𝑗𝑜𝑐̌𝑎 𝑎𝑙𝑖 𝑑𝑒𝑙𝑛𝑜 𝑑𝑒𝑙𝑢𝑗𝑜𝑐̌𝑎. 𝑂𝑝𝑟𝑒𝑚𝑜 𝑏𝑜𝑚𝑜 𝑝𝑟𝑒𝑔𝑙𝑒𝑑𝑎𝑙𝑖, 𝑢𝑠𝑝𝑜𝑠𝑜𝑏𝑖𝑙𝑖 𝑖𝑛 𝑝𝑟𝑒𝑑𝑎𝑙𝑖 𝑛𝑎𝑝𝑟𝑒𝑗. 𝑁𝑎𝑣𝑠𝑒𝑧𝑎𝑑𝑛𝑗𝑒 𝑝𝑎 𝑛𝑎𝑠 𝑙𝑎ℎ𝑘𝑜 𝑝𝑜𝑑𝑝𝑟𝑒𝑡𝑒 𝑡𝑢𝑑𝑖 𝑓𝑖𝑛𝑎𝑛𝑐̌𝑛𝑜. 𝑉𝑠𝑒 𝑠̌𝑡𝑢𝑑𝑒𝑛𝑡𝑒 𝑛𝑎𝑝𝑟𝑜𝑠̌𝑎𝑚𝑜, 𝑑𝑎 𝑝𝑟𝑒𝑚𝑖𝑠𝑙𝑖𝑡𝑒, 𝑎𝑙𝑖 𝑠𝑣𝑜𝑗 𝑠𝑜𝑙𝑖𝑑𝑎𝑟𝑛𝑜𝑠𝑡𝑖 𝑑𝑜𝑑𝑎𝑡𝑒𝑘 𝑟𝑒𝑠 𝑝𝑜𝑡𝑟𝑒𝑏𝑢𝑗𝑒𝑡𝑒. 𝑉 𝑘𝑜𝑙𝑖𝑘𝑜𝑟 𝑗𝑒 𝑜𝑑𝑔𝑜𝑣𝑜𝑟 𝑛𝑖𝑘𝑎𝑙𝑒𝑛, 𝑣𝑎𝑠 𝑣𝑎𝑏𝑖𝑚𝑜, 𝑑𝑎 𝑠𝑒 𝑛𝑎𝑚 𝑝𝑟𝑖𝑑𝑟𝑢𝑧̌𝑖𝑡𝑒 𝑖𝑛 𝑠𝑒 𝑜𝑑𝑝𝑜𝑣𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑠𝑣𝑜𝑗𝑒𝑚𝑢 𝑠𝑜𝑙𝑖𝑑𝑎𝑟𝑛𝑜𝑠𝑡𝑛𝑒𝑚𝑢 𝑑𝑜𝑑𝑎𝑡𝑘𝑢. 𝑁𝑖 𝑝𝑜𝑡𝑟𝑒𝑏𝑛𝑜, 𝑑𝑎 𝑝𝑜𝑑𝑎𝑟𝑖𝑡𝑒 𝑐𝑒𝑙𝑜𝑡𝑒𝑛 𝑑𝑜𝑑𝑎𝑡𝑒𝑘. 𝑉𝑠𝑎𝑘 𝑧𝑛𝑒𝑠𝑒𝑘 𝑗𝑒 𝑛𝑒𝑖𝑧𝑚𝑒𝑟𝑛𝑜 𝑑𝑜𝑏𝑟𝑜𝑑𝑜𝑠̌𝑒𝑙, 𝑑𝑎 𝑠𝑘𝑢𝑝𝑎𝑗 𝑠𝑝𝑟𝑒𝑚𝑒𝑛𝑖𝑚𝑜 𝑠𝑣𝑒𝑡 𝑛𝑒𝑘𝑜𝑔𝑎, 𝑘𝑖 𝑡𝑜 𝑧𝑑𝑎𝑗 𝑝𝑜𝑡𝑟𝑒𝑏𝑢𝑗𝑒.

Finančne donacije zbiramo preko bančnih transakcij na spodnji bančni račun:

IBAN (TRR): SI56 6100 0001 0278 952
BIC: HDEL SI 22
Referenca: SI00 2020
Ime prejemnika: HD ADRA Slovenija, Njegoševa 15, 1000 Ljubljana
Namen: NSSO COVID19
Koda namena: CHAR

Na hiter in varen način nam donacije lahko nakažete tudi s pomočjo kreditne kartice tukaj: https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr…
_______________________

Če poznate otroke, dijake ali študente, ki potrebujejo pomoč s tehnično opremo za učenje na daljavo ali s prehranskimi paketi, nam lahko predate informacijo, naj se obrnejo na naše društvo. V kolikor bo to v naši moči, jim bomo namreč z veseljem poskušali pomagati.

(info@adra.si ali 040 852 007)

Več na strani:

ŠTUDENTSKI DODATEK GRE LAHKO ZA BOLJŠI NAMEN
Študentje podpiramo enakopravno izobraževanje za vse

#HvalaKerDelišNaprej #PomagamPomagati #SočutjePravičnostLjubezen #IzobrazbaZaVse #ŠtudentskiKrizniDodatek #ZaDoberNamen